Saturday, May 28, 2011

Bila bercouple di asrama..

Bila budak budak sekolah bercinta.. tiba tiba terkenang zaman dari sekolah dan bila berada di IPT dulu..

Bila dah ada perempuan dan lelaki ni.. mesti la ada cinta.. kat memana pun sama, tak kisah lah sekolah biasa atau sekolah agama..

Ada percintaan dari alam persekolahan diakhiri dengan zaman pernikahan dan ada yang putus di tengah jalan.. serious.. masa saya sekolah dulu saya tak pernah bercinta.. dan sampai sekarang pun ..tak pernah, mesti ada yang tak caye kan.. tapi betul.. setakat minat tu, ada la..

Bila sekolah tu ada asrama macam mana pulak? ni la tujuan sebenar saya tulis entri ni.. masa sekolah dulu ada la kawan saya ni.. dia ngan pakwe dia gi mana pun sesama.. makan, belajar, bersukan cuma tido je tak sama.. ada satu hari tu.. tengok banyak sangat baju yang dia basuh.. sekali tengok pakaian laki da.. dia nak sorok sorok.last, kantoi gak.. basuh baju  pakwe rupanya! bukan dia sorang.. tapi ramai jugak yang lain.. masa tu saya ada la minat kat sorang ni.. tapi bila tengok kawan kawan yang ada pakwe kat situ, suma jadi hamba basuh baju 'pakwe'.. takmo lah.. takde pakwe pun takpe.. cuci baju sendiri pun malas, ni kan pulak nak cuci orang punye.. puhlease laa..

Camana pun alam persekolahan tetap tak dapat dilupakan.. kalau kat asrama tu macam macam kepakaran ada.. ada yang boleh massage muka, memasak.. biasa la ..pusat kemahiran..

1 comment:

Wan Sandx said...

menarik, hehe mmg zaman skolah dulu adalah zaman yang tak dapat kita lupakan.....