Monday, May 23, 2011

hati-hati.. ada perompak di shout box atau e-mail anda!

ni lagi cerita pasal perompak.. perompak ni baik.. memula dia kasi kita duit ..sekarang ni perompak ada kat memana je.. baik kat luar atau kat internet .jadi kena sentiasa berhati hati dan peka dengan keadaan sekeliling..

apa yang saya maksudkan perompak di Shout Box adalah.. macam mana nak cakap ek.. okeh.. di shout box atau shout mix korang penah tak terima ayat yang macam ni .. "jana pendapatan terhebat.. duduk goyang kaki tanpa menaja.. anda akan dapat RM 6++++ dengan modal RM50.." bila kita klik je.. tengok tengok rupanya benda alah macam ni haaa (ni contoh ye.. amik model penipuan jap).. bagi yang dah faham dan dah lama tahu tentang dunia ni.. mesti rasa macam nak buang shout box kat masa tu jugak!

korang rasa logik ke? dalam islam sendiri pun kalau nak berniaga kena usaha.. ada untung ruginya.. kalau untung tanpa rugi tu tipu lah.. mana ada bisness yang 100% dapat untung. kalau kita berniaga baju sebagai contoh.. dalam 100 helai mesti ada 1 helai yang tak laku dalam satu hari tu.. lepas tu baju tersebut akan dijual lagi.. eh.. macam tu lah umpamanya.. dan tak ada perniagaan yang mendapatakan pulangan yang tetap ..! kena faham tu kawan kawan!

sekarang ni semakin terkenal program pelaburan yang mendapat pulangan yang tetap.. sebagai contoh labur RM250 dan dapat pulangan RM650 (contoh ye.. jangan pulak korang carik pasni)  mengikut hari yang ditetapkan.. maka ramai lah antara orang kita yang berebut nak masuk.. 

tapi tahukah korang???? pemilik pelaburan itu merupakan perompak.. pengasasnya adalah perompak! sebut betul betul! PEROMPAK! kenapa saya kata perompak? sebab.. dia ambil duit kita tu kemudian bagi pada orang yang sebelumnya .. dan.. orang yang kemudian kita.. duit tu akan dapat kepada kita dan begitulah seterusnya sehinggalah si perompak itu mengumpul hasil rompakannya mengikut target yang telah ditetapkan dan memutuskan untuk menutup sahaja pelaburan itu dengan pelbagai alasan..

masa tu lah.. korang akan menyesal.. dan tinggallah kita dengan hutang piutang yang bersepah.. memangggg... memang sedara sedara... mula mula macam macam janji yang dia akan buat.. bonus macam macam kita dapat tapi itu adalah umpan.. kita jangan jadi ikan baung ye sahabat sahabat..

jadi .. jangan lah kita terlibat dengan benda macam ni.. kalau boleh sama sama kita post entri yang macam ni sebab ada kekadang  insan yang bijak pandai sebelum menyertai.. dia akan search dulu.. nilai dulu.. mana tau entri ni berguna untuk membantu sahabat yang lain kan.. dan kalau boleh saya tak nak lagi benda macam ni ada kat Malaysia kita ni.. HAPUSKAN PEROMPAK DI INTERNET!!!!!!!

No comments: