Friday, July 8, 2011

Ingat tak motivasi masa zaman sekolah?

Masa sekolah dulu selalu ikut kem motivasi.. bermula dari darjah 6 sampai la abis sekolah menengah...

Mula2 ikut kem.. rasa insaf sgt, tobat tahap gaban kata takmo buat lagi dh.. nangis bagai nak rak.. pakar motivasi bagi ceramah sampai kita parah, kasi cerita sedih ..suruh kita lukis gambar mak.. dan mcm2 lagi lah.. tapi lelama cam boring.. sbb tiap kali benda yg sama disampaikan..kali kedua ikut masih berkesan dan hinggalah sampai keberapa kalinya.. tiada kesan bagimu..

Bila dh selalu dgr otomatik  dh jadi kalis la.. cam nippon paint! bila tgk kawan yg nangis.. kita gelak kata touching la kau...! padahal kita dulu sama.. pernah saya intai sorang kwn.. nangis sampai heret hingus.. erkkk.. pastu leh lak usik dia.. jahat tul masa tu.. diri sendiri tak sedar lagi mau kacau orang lain.. hehehe

Bagi adik adik yang masih sekolah ni.. kalau ada kem motivasi diri.. dengar bebetol.. insaf ye.. jangan jadi macam akak.. masa tu hati tengah nakal hehe..

**tapi hari hari last nangis jugak.. sebab berpisah dengan kawan yang bau kenal..

11 comments:

waN Mohd Salim said...

alamak x ingat .. sebab lama x skol

Nasriq said...

hoho... aku pun sama jea... insaf hari tu jea... esok dah lupa dah...

+_Miss.Jannah_+ said...

haha, betul kak betul..

pastu ada tayangan video mak melahirkan anak la.. muhasabah diri kat masjid sambil mata kena ikat la..

time tu bukan main berbakul bakul hingus mengalir.. tapi pastu buat balik.. gelak gelak lagi.. :p

*lariii... kantoi sangat jannah ni budak nakal :p

Pojiekyra said...

hahaha kyra sehari dua nangis ag..pasue..jiwa kering terus hahaha

Kaki Wayang said...

TQ datang komen Blog Betol-betol Hangat! tau

Bui Idzra Ryn said...

niena,ko ni brutal jugak zaman sekolah yer..tp tu lah,ms kem motivasi tu mmg insap sekijap pastu dtg balik sikap nakal biasalah,asalkan jgn sampai ke tua jahat kan..*_*

munirah said...

haha.. betul3...

lame2 dah kalis.. bila dorang nak buat mukadimah je, mestio dh tahu dia nak suro kite ngis2..

:P

muhamad hanif said...

AHAHAHA,

masa aku darjah 6 kot..



tulah kem motivasi paling last aku join..

miss inna said...

inna singgah sii..jenguk akk niena..

btl tu akk, dulu masa sekolah, klo memang nangis habis la bila tym ceramah motivasi nie..menangis smpai nak meleleh hingus kuar. penceramah tu pula siap bg mati lampu la sbb nak bg feel sgt..haha!

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

samalah kak, dgr ceramah bagai curah air ke daun keladi..

sergeant keroro said...

hehe, kadang-kadang hati ni jadi lembut gak. tapi mostly dah puas dengar, benda same jek.