Wednesday, May 25, 2011

Islam yang berjurus ke kita?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..

semua dah bangun tidur kan? bagi yang baru masuk office tu meh baca entri makcik ni.. kalau korang tak baca.. ini boleh mendatangkan kesedihan yang melampau pada makcik yang penat cari idea yang nak menulis ni. .

Okeh.. tajuk pagi ni adalah "islam yang berjurus kah kita?" humm.. berjurus tu maksudnya baik.. islam yang baik kah kita kalau kita sibuk mencaci dan memaki agama lain? agama mana pun sebenarnya tak ajar kita mencaci sesama sendiri apatah lagi mengeji.. idea ni datang bila saya singgah kat makcik lady gagah.. atau makcik yang mengaku dirinya Makcik Hajjah tu..

Kalau kita mengaku kita ni islam.. puhlease la.. kita jaga agama kita dan tunjuk contoh yang baik pada mereka yang tidak beragama itu.. kalau orang kutuk islam.. jangan kita kutuk dia balik.. sebaliknya cakap .. "tahniah kerana anda menempah tiket ke neraka awal dari saya.." dan gelaklah sinis sikit.. biarpun hati kita bergelora.. mengucap sahabat! meh kita berkomunikasi dengan perkataan yang baik.. tahan nafsu amarah mu.. kerana tu datang dari incik syaitonnn.. kalau nak marah pun.. BERTAHAN! pasti BERJAYA.. sebab kita marah tu lah yang syaiton nak sebenarnya.. dan Makcik Hajah tu pulak sahabat kepada dotdotdot..

Okeh.. sekian saja mukaddimah makcik untuk harini.. makcik nak pegi shopping2 you!

No comments: