Sunday, May 29, 2011

Kau ni kedekut.. pakai la kereta!

Tu la yang selalu orang cakap kat saya... ye, memang saya ni kedekut.. nak beli kereta pun takmo.. tapi apa saya kesah? mulut orang..

Sebenarnya bukan kedekut.. tapi masih tak mampu.. takde bajet lagi.. bila saya cakap macam tu ,lain pulak dia kata.. ah, biarlah..mulut orang.. yang dia sebok nak saya beli kereta tu kenapa.. nak pinjam ek?

Bagi saya kereta tu masih bukan keperluan saya, masih tak terdesak tuk saya nak pakai kereta.. banyak lagi benda lain selain dari kereta yang perlu saya fikirkan.. bukan takmo pakai, tapi tunggu dulu.. tunggu gaji stabil..

Sekarang ni pun kalau nak kemana mana saya lebih senang naik motor saya tu.. banyak tolong saya walaupun ianya sekadar motor lama.. jangan tak caye! saya pernah bawak motor tu dari KL sampai Kelantan.. raya taun lepas.. 

Menunggang motosikal memang risikonya tinggi, tapi kalau kita berhati hati dan pengguna kenderaan yang lain prihatin pada kita.. insyaAllah kemalangan tu takkan berlaku.. saya suka naik motor bila jem, boleh potong potong keta besar.. muka bangga je bila dapat potong ferrari.. huhuhu.. kalau hujan saya pakai la baju hujan yang betul betul kalis air punya.. naik pun rilek je.. sapa nak beli.. boleh buat tempahan dengan saya.. kualiti tinggi, rain suit army.. memang smart kalau sapa yang pakai..

No comments: