Tuesday, May 24, 2011

Roti canai telur satu!!!!!!!

Ahaa...dulu ketagih roti canai telur.. sekali tibai sampai tiga biji.. pekena pula air teh tarik.. fuyyOhh.. memang best la.. kalau cicah kuah kaki kambing.. oUhh.. nikmat dunia tidak terhingga.. biasa saya lepak kat kedai mamak ABC bt 11, Sg Long.. tapi.. dengan family je la.. sorang sorang tu tak penah lagi.. gilo apo.. anok daro keluar malam buto..

Ada pernah terbaca satu kesah mengenai telur tidak dibasuh ni.. ala.. buat apa basuh.. bukan makan kulit dia pun.. kalau tibai dengan kulit dia boleh la kita rasa jijik kalau tak basuh.. OHHH.. pandangan tu silap sama sekali.. itu adalah sikap si pengotor yang tegar! telur ayam keluar dari **** ayam.. ianya najissss dan kategorinya adalah najis mutawassitah..

Sanggup ke makan najis? bayangkan.. kalau peniaga roti canai tu gunakan telur yang tak dibasuh.. telur dipegang dan dipecahkan ..kemudian.. tepung tu dilibas dengan gayanya.. finally.. roti canai telur siappppp! erk.. patut la sodap.. ado periso tambahan ruponyo.. dan seterusnya begitulah ..kalau tak order roti telur sekalipun.. kat tangan tu ada lagi sisa sisa perisa tradisionall tu..

Jadi ..kalau nak ke restoran mana mana pun.. pastikan bersih! tanya.. telur ni dibasuh ke tidak? eh... teringat pulak pasal blogger telordibasuh... moga roh arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman.. Al-fatihah buat arwah.. singgah di blog dia tadi.. rasa meremang reroma..bukan takut tapi rasa kehilangan seorang blogger yang berbakat...

6 comments:

Afiq Din said...

kdg2 was2 gak nk mkn klu peniaga ltak telo dlm papan... nmpk sgt xbasuh

shopping2u said...

betul.. kalau dia basuh pun .. tentu2 papan tu bernajis..

ain dzaya said...

dulu mmg paling anti makan kedai mamak...tapi sikalang mud dah bertukar! ni gara-gara mr. tunang la yg suke sangat mamam kedai mamak!
pasal kebersihan dun wory, mr nie mmg pembersih, law tak mmg nak kena la...kehkeh~

Khocet said...

Maksudnya apa ya ?????

Khocet said...

الله اعلم

Munna said...

selalu jgk lepak mamak mkn roti telor...basuh ke tidak ntah le...