Tuesday, May 24, 2011

SEGMEN FILEM KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI


kalau ada sesapa yang berani sahut cabaran.. sila klik SINI

Mak Dara merupakan orang minangkabau dan suaminya Zacky786, anak jati negeri Kelantan.. famili Mak Dara bukanlah famili ceria .. mereka sering bertengkar sesama sendiri... famili mereka juga kaya raya.. dek kerana terlalu kaya.. hari hari mereka makan greenaple je.. mak dara mengopek greenaple dengan rakus sekali.. sambil tu dia tengok cerita Jepun.. dia membuang kulit greenaple tu ke dalam kotak petak besar depan meja.. tiba tiba kedengaran suara yang agak kurang enak mensoundnye... 


"mok... itu kotak Abdul Farique yang punya la!!!!!!"
"ewah... sukasuki den la.. nak buek apo pun.. yang ekau podulik buek apo?"
"tapi ..ambo nok letok onenie dale tu.. di0 nok beranok tok lama lagi..."
"alah.. biar jola kucing tu nak boranak kek mano pun.. yang ekau podulik buek apo.. ekau bukan laki dio" 
"menyesal ambo jadi anak mok tau dop!!" tengking Abdul Farique ... namun kakaknya Azie menegur si Abdul Farique  dengan penuh kelembutan.
"adik.. buleh dop jange jadi mace lanun jalanan, kecek denge mok babaik yer sayang..  adik kak ni kan  budak baik.." gayanya seperti gadis melayu terakhir..

Abdul Farique menuju ke kerusi sambil wat muka tak puas hati.. dia mencapai majalah ujang yang ada di atas meja .. tetiba bunyi pintu rumah di ketuk... kuat sekali..

dia membuka pintu.. Mak Dara bersuara  "sapo tu Azie..." sambil menuju ke pintu..
"eh...kapten polis...! sapo namo ekau?" soal Mak Dara..
"erk... makcik.. aku bukan captain bha.. yang captain tu tentera.. aku InspektorArelif"
"apa hajat ekau datang sini? makcik tak buek apo saloh pun.." Mak Dara naik heran..
"memang makcik tak buat salah.. tapi anak makcik.. makcik kenal Oneniezuka?"
"huh.. konal sangat.. tu anok den tu.. dio kek KL woOo.. kojo kek sano..."
"makcik tau apa jadi pada dia?" soal polis tu lagi..
"apo yang jadi?"
"anak makcik dah meninggal dunia bersama dua lagi sepupunya yang bernama mira'e dan iedaoura..."
"YaAllah anok den.. apo sobab?" Mak Dara mengurut dadanya dan jatuh ke lantai...
"dia didapati terjun ke landasan ERL.. dan mati di tempat kejadian..." jawab polis tu dengan muka simpati...

INNALILLAH... nak tau kenapa diorang mati? haaaaa.. klik SINI.. kalau tak klikSINI.. cerita ni akan jadi tak best! kalau dah klik.. boleh la baca yang seterusnya..

3 jam selepas itu.. jenazah mereka pun selamat tiba...

"Oneniezuka... apo pasal la ekau poie main kek situ.. omak dah posan kek ekau..tapi ekau dogilllll!!!!!!!!" dia meratapi pemergian anaknya itu... haaa.. sedih tak?
"tu la mok.. selalu sembangkemass jah...! padahal kak gi KL jual budu sodap keluaran mok tu..." kata Abdul Farique..
"aku suh dia poi jual budu jo.. yang dio poie torojun tu konapo.. banyak lagi budu den yang tak laku tu.. sapo laie nak jual.. harapkan ekau pomalehh.."
"omak.. cukup la tu.. dek kerana budu.. nyawo kak Oneniezuka melayang.. " Azie si gadis melayu itu cuba bersuara sayu.. aduh.. sadis betul...

sepuluh minit kemudian.. incik Zacky786, pemegang watak bapa Oneniezuka sudah balik ke rumah... dia terkejut dengan kematian anaknya..

"abang... anok kito dah poie...."
"sabar deh Dara.. nanti kito cubo lagi... lepah ni 4 abe wi anok ko Dara.."
"selamat mencuba....!!!!!!!!" ujar Abdul Farique..

INFO: Mak Dara merupakan pemenang ratu kebaya 20 kali berturut turut.. dia merupakan tauke budu sodap yang popular di Kelantan (selain dari budu cap ketereh).. incik Zacky786 merupakan pembuat bedak sejuk.. anak sudaranya iedaoura  yang menjadi pengedar bebas produknya itu.. TAMATLAH CERITA INI.. jika anda tidak berpuas hati dengan cerita ni.. sila buat surat rasmi dalam masa 24 jam dan hantar kepada penganjur.. SEKIAN...

26 comments:

Ujang9897 said...

majalah pun dapat interprem..hahahaha

L.a.n.u.n j.A.L.a.n.a.n said...

hehe.. lanun pun terbabit ^_^

azie said...

haha,baik sungguh azie tue :) tankiu

shopping2u said...

hehehe....kalau bole nk masukkan sumer!

GreenAppleKu.com said...

greenapple datang ucap terima kasih..hehe..

husairi zulkifli said...

menarik..tone semua sedap..pitching sikit pun xlari...tapi tak cukup gali dik!!hahaha best2..

OnE_nIeZuKa said...

eden kucing onenie n sorg lagi oneniezuka...

ganas tul ekau ni...

pape pun thanks...
like1000x!!

Sembang Kemas said...

kah3..filem kali ni gua tak dapat nak join,sebab gua busy.adei.

trimas banyak2!

shopping2u said...

hehehe...xpe..pda yg xjoin lgi tu leh join di lain hari!thanks sume yg bagi komen!

saiazuan said...

haha kek n9 ko cito ni?


http://eleventx.blogspot.com/2011/05/segmen-filem-kreatif-aku-bersama-ben.html

shopping2u said...

cerito ni dilakonkan di kelantan.. tapi mak dara memegang watak org nogori.. hehehe..

+_Miss.Jannah_+ said...

adesss...hahaha

Abdul Farique said...

apehal af menjadi mangsa .. hehehe . nice entry :D . follow u ^_^

iedaurora said...

best laa drama nie, suke sgt jd pelakon tambahan... ramai ditag!

gadis melayu said...

x smpat join..T_T.. ape pown tq tag gadis melayu..^_^ nice story..=)

Namee Roslan said...

best!!! hahaha

Hanis MY said...

fuhhh bestnyaaa i likeee

Scarlett O'Hara said...

Dtg follow dari umah En Ben.

NuR si CiKGu RiBeNa said...

kreatifnye...
menarik..
=)

shopping2u said...

wAaaaa.. thanks sume.. xsangka jdi blog pilihan dia mlm ni... rasa mcm nk pengsan.. tpi ..nnti niena akn follow smua.. insyaAllah.. lps sedar dri pengsan.. (nk kuar cri barang jap :) )

bersama kak Es said...

~terpilih ..tahniah :)

haslinda said...

dtg dr blog abg ben... tahniah sebab jd blog pilihan abg ben malam ni...kreatif filem rekaan akak.hehe...^^

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

bez cite akak nih... =)

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

tahniah terpilih...heee ~ ^_^

::Mastura Zakaria:: said...

captain dah dtg..jeng..jeng..hihi

EimaruSi|ence™ said...

bestlah walaupon name saya tak tersenarai..hehe