Monday, May 30, 2011

Si pencedok entri orang...

Tadi singgah di satu blog yang tak boleh dinyatakan siapa.. lepas tu singgah lagi.. singgah lagi dan seterusnya singgah menyinggah..

Tiba tiba saya tersesat di satu blog tu.. blognya mempunyai follower yang agak ramai.. risau saya tengok.. follower dia lebih dari 2000 orang.. nak dibandingkan dengan saya ni apa la sangat.. hanya melukut di tepian gantang.. cewah..

Lepastu baru  saya perasan.. erk.. rupanya entri dia ni macam pernah ku lihat.. tapi di mana ya? tertekan right click.. "ops.. tak boleh, wekkkk.." katanya.. oho... curi entri orang pastu orang nak curi dia punya tak boleh.. maka saya nak tanya.. adil kah sebegitu? maaf lah.. saya memang tak amik atau copy paste entri orang.. kecuali kalau saya nyatakan pemiliknya siapa dan saya minta izin dulu..

Teringat pulak di blog saya yang lama.. blog tu kena rahsiakan ..Saya penat penat memerah idea menulis entri, cerpen dan lain lain lagi.. tetiba ada orang copy.. saya tak kisah sebenarnya kalau orang nak copy.. kalau cerita tu baik, bila orang baca kita dapat la sikit imbuhan.. tapi kekadang tu rasa hangin jugak la.. penat penat kita buat, orang lain yang kononnya popular tu cedok.. kepada sesiapa yang popular tu saya minta maaf lah, saya tak kata awak.. saya kata orang lain..

1 comment:

padlie said...

kalau nak tiru pun, bagi la kredit kat org yang ditiru.. kesian orang tu perah otak..

p/s thanks lawat blog sy.. datang lagi.. boleh komen, kena klik tajuk entry dulu sbb saya guna Comluv