Friday, May 27, 2011

Sila bercakap pakai hati bukan pakai ibu jari

Ni yang saya tak puas pasal ada seseorang yang cuba nak menjatuhkan saya ni. Mungkin tu dah memang sifat semulajadi dia kot.. tak boleh tengok orang senang..

Saya tak lah senang sangat.. saya wat dropshipping ni sebab saja suka suka.. sambil dapat kawan sambil tu dapat income.. terus terang saya cakap ye sahabat sahabat.. saya buat droshipping melalui pakzue dan urbanite.. di setiap gambar setiap item jualan saya tu, saya dah letak siap siap item tu gred apa.. kalau ori, saya letak ori.. saya tak pernah ubah.. dan kalau harga yang saya jual tu, saya tak pernah up dari harga si pembekal, malah kekadang saya turunkan lagi, tak banyak lah.. sikit je..

Tapi ada yang tak puas hati dengan saya.. ada sorang hamba ni dia kutuk kutuk saya, cakap barang tu kat pasar malam pun ada.. saya tak kisah sangat tapi kalau apa yang dia cakap tu leh menjatuhkan repotasi saya dan melibatkan kepercayaan orang pada saya, saya rasa marah.. saya bukan malaikat ..saya manusia biasa..

Pesanan saya, kalau takmo beli, takyah beli.. tapi jangan nak menjatuhkan orang.. sebab manusia yang ada 'sifat' pelik tu.. tak  pasal pasal saya mengalami kerugian.. ntahlah, saya tak faham ada orang islam bersikap macam tu.. macam mana  didikan dia pun saya tak tau! buat orang tu.. terima kasih banyak banyak.. saya hargai budi anda.. tenkiu!

No comments: