Wednesday, June 15, 2011

Ada orang jatuh lam longkang..

Ada sorang budak tu kan.. dia happy sampai tak tau nak cakap apa pasal esok boss dia tak masuk opis sebab ada meeting kat KL .. disebabkan berita tu dia balik ngan riang ibarat kanak-kanak yang baru dapat lollipop berperisa strawberry..

Akibat seronok bersangat jalan hingga lupa ada longkang di depan mata, ntah camne la kaki beliau terpeleot masuk ke dalam longkang dan bunyinye "kecepukkk" udah le tu.. kat situ ramai laki yang memang suka boo kat orang...

HUH.. !!dalam atinye terdetik .."kena cover ! kontrol please...!!" dia wat-wat duduk sambil tengok tapak kasut, duduk tepi longkang ibarat seperti bersiar-siar di pantai.. tapi lam hatinya penuh rasa geram dan rasa cam nak campak je kasut tu ke dalam longkang tapi memandangkan tu je kasut yang ada.. beliau membatalkan saje niat buruknye itu ..lepas lakonan selesai beliau membalikkan diri dalam keadaan yang amat malu.. akhirnya control ayu yang di cover sepanjang berada di unit baru tu sudah tidak tercover lagi..

Masa nak bangun tu ada gak mata yang menjeling.. tak kurang gak anasir-anasir yang gelak setelah nampak kejadian aneh itu ..ada gak yang menegur "gilo apo duk lam longkang..." dia terus pergi tanpa menoleh ke belakang lagi.. -TAMAT SUDAH DONGENG ITU-

6 comments:

diana said...

sebab tu orang kata jangan seronok sangat..:)

liyana said...

control2..hehe..
moral of the story xleh sronok sgt=)

M Fizan said...

huhu..kesiann..tengah seronok jatuh longkang lar pulok

bartHeafy said...

sape yang jatuh tuh??

shopping2u said...

hehehe~ ada la...

fa said...

ok2.. seriously fa gelak guling2~ hehehe.. *tipu je gelak guling2 tu.. nampak sgt kefantasiannye an.. ngee ;)
btw, siapakah gerangan yg jatuh tu? hee =)