Monday, June 27, 2011

Alhamdulillah.. suka sangat-sangat !!

Harini.. saya memang takde semangat ..betul, saya post entri tadi pun secara tak ikhlas.. siyes ni !! nak tau kenapa? dalam kepala saya ni fikir kan mama je..

Dari pagi saya call mama.. Ya Allah, risau betul.. langsung takde jawab.. air mata ni dari awal hingga lah abis keja dok leleh je.. bila boss tanya kenapa saya cakap selesema cikgu !!!

Paling kurang saya akan call mama 3 kali sehari.. tu kalau sibuk sesangat la tu.. kalau tak sejam sekali.. melampau? tak lah.. kalau korang leh call pakwe atau makwe setiap saat kenapa nak call mak sendiri takleh?

Mama dok sorang je kat rumah, tu yang buat saya risau sangat. Dia lah jantung hati saya.. saya sangat sayangkan dia, dia ibu dan dia lah bapa buat saya.. sejak kecik lagi hanya kasih sayang dia je yang jadi pendamping saya.. kekadang saya rasa menyesal dengan kerja saya sekarang.. saya tak dapat nak jaga mama.. sedih kan..?

Rupanya mama tertinggal phone kat rumah.. dia dah tau anak dia ni dok risau.. bengkak mata saya ni.. malam ni konpem tido awal.. ma.. jangan wat lagi tau !! babab kang.. ha..

13 comments:

+_Miss.Jannah_+ said...

alaaa... sweetnye akak ni... hehehe
betul betul betul..
call pakwe bole berjam, call parents seminit pon nak cepat2 letak..

*mengata diri sendiri..huhu

thnaks sbb peringatan ni kak :)

Nor Fadila Rosli said...

saya pon sayang mak saye:( sabar yep..saya follow awak..:) hope kita dapat jadi rakan blogger..visit me yeah..

syrupmasin said...

haha..comel je akak nih..tu la..mesti ta de ape2 nye :)

selendang merah said...

kak memang naluri seorang ank dia selalu fikirkn emaknya...kalau sehari tak dgr suara maknya memang sedih..

Tea said...

oloh.. ciannya dia.. jaga mama elok2 tau..

Titisan Hujan said...

alhamdulillah..

penah gk alami cmni.upe2nya p oversea xgtau.cmne nk kol,line msti la xdek.huhuhu

liyana said...

pnah lalui saat itu,,
berpuluh2 kali call tp x angkt..
slalu angkt jer..
risau sesangat,,,
sampai nenangis..
nk studypn x jd nk study..
last2 mama call balik gtaw phone ada dlm kete..
brula rase lega..
time ni duk kt mtrik lg..

ZORA said...

bgus la...masih ingt kat mak....selalunye org yang da bkerjaya ni kurang da mak dia.

Syazwan said...

babab kang!!..
hehehe..
memangla risaukan..
hehehe..

Bui Idzra Ryn said...

senang hati bui mak niena dh 'djumpai'..hehehe..mmg anak mithali lah..sejuk perut ibu niena..

fa said...

ayat last yg buat fa tersenyum sampai ke telinga~ hee :D

hunnyAPIS said...

ala comel la awak nih...take care ur mom dear sis..:)

Sunah Sakura said...

alhamdulillah....akhirnya... :)