Thursday, June 30, 2011

Alhamdulillah.. syukur nikmatNya


Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan selamat sejahtera kepada yang bukan muslim... selamat pagi semua..

Syukur.. masih diberi nyawa, syukur... pagi ni masih boleh mendengar suara mama.. Alhamdulillah, semua tu nikmat Allah SWT.. pagi ni tengah sms dengan kawan sekampung.. mak dia dah pergi menghadap Ilahi, baru je dalam bulan ni.. nak buat macam mana.. dah itu takdirNya.. kita pun pasti ke sana juga..

Okay.. hari ni saya akan terus mempromosikan blog yang meninggalkan link semalam.. mungkin pukul 9-10 nanti kot.. InsyaAllah kalau masih dipanjangkan umur..

Hari ni dah sebut nama pakwe / makwe belum..? dah sebut nama pemilik nyawa kita..? sudah berzikir ? Siapa yang paling rapat dengan kita..? teman-teman..? kekasih? sesungguhnya Allah SWT itu lebih rapat dari urat nadi.. dan sesungguhnya Allah itu lebih rapat dengan hambaNya tatkala hambaNya sujud..

Hubungan kita dengan Allah adalah hubungan hamba dengan Raja.. tapi wujudkan Raja yang sebaik Allah di dunia ini..?

"Jika kamu hendak menghitung nikmat-nikmat Allah.. nescaya tidak akan terhitung.." (Ibrahim:34)

Dengan menyebut nama Allah SWT.. hati kita akan menjadi tenang.. ada ketenangan pelik yang meresap ke jiwa kita..

8 comments:

waN Mohd Salim said...

alhamdulillah masih bole lawat blog akak manis ni

YAYA AZURA said...

alhamdulillah ..masih bernyawa pagi nie .. semoga kita tak lalai dengan nikmat usia yang Allah berikan nie..

Lulu Caldina said...

selamat pagi... dah bekpes??

oPiE iSa said...

Alhamdulillah. masih bernafas diatas bumi-Nya ini..
Kak niena, best klo ade button like. Entri2 akak simple and best, rasa nak tekan 'like', tapi xde pula.. Hehhehe..

fa said...

ok2.. bila baca entri kak niena ni tiba2 rasa sayu je.. hee.. fa syggg parents fa.. n fa bersyukur sbb allah bagi family fa masih ada dgn fa..
alhamdulillah.. =)
oh2! suka au baca entri2 kak niena.. :)

Bui Idzra Ryn said...

bui pun sama..teringat pulak dekat family kat kpg..huhuhu..

Pojiekyra said...

alhmdulillah syukur nikmat pada tuhan berikan masih mmpu melawat ag :D

Ila Aqilah said...

alhamdulillah :)
terima kasih kak niena peringatan mengingati DIA pencipta kita..:))