Monday, June 27, 2011

Apa misi kita hari ini?

Misi.. kat kampung saya.. nurse yang comel tu dipanggil misi.. tapi kat sini bukan misi itu yang saya maksudkan..

Apa misi kita hari ini? nak siapkan kerja yang berlambak? yang datang bertimbun tu? atau nak update blog sekerap kali yang mungkin? hmm.. saya pun nak update sekerap yang mungkin jugak tapi misi yang paling utama adalah.. jeng.. jeng.. jeng..

Misi saya adalah meneruskan perjalanan hidup dengan membaiki diri ke arah yang lebih baik.. kena repair sikit-sikit diri ni, sebab minggu lepas terlalu banyak syaitan yang hack.. tertewas.. biasalah kita ni manusia kan.. sebab tu adanya solat sunat Taubat.. Allah sayang hambaNya.. dia sediakan jalan untuk kita kembali kepadaNya.. indahnya Islam kan..

Dan.. rugi kalau kita melangkah ke arah kebaikan dengan seorang diri.. itu tamak namanya.. sikap tamak adalah sikap?? syaitan yang di rejam tu.. jadi apa salahnya kita ajak kawan-kawan kita berbuat baik.

Ayuhlah sahabat-sahabt, perbaiki diri kita semua.. kalau Laptop ni diserang virus.. kita nak scan cepat-cepat kan...? kalau diri kita? takmo? mana lagi mahal diri kita ke laptop? jadi.. sedar balik siapa diri kita.. semoga hidup kita diberkati serta diredhai oleh Allah SWT.. moga kita terhindar dari sebarang kerugian..




Sabda Nabi Muhammad s.a.w. yang bermaksud:

"Barangsiapa yang amalannya hari  ini lebih baik dari semalam,
dia adalah orang yang beruntung.
Barangsiapa yang amalannya hari ini sama dengan yang semalam,
dia adalah orang yang rugi.
Dan barangsiapa yang amalannya hari ini lebih buruk dari hari semalam,
dia tergolong orang yang dilaknat Allah S.W.T."

8 comments:

al_hakim said...

semoga hari ni lebih baik dari semalam dan hari esok lagi baik dari hani ini..dan begitulah seterusnya..=)

adarnadzmie said...

doakan hari2 kita lalui di beri keredaan oleh Nya...

azam said...

selamat berjuang...hehehe

muhamad hanif said...

misi saya misi mustahil ;)

syrupmasin said...

errmm..thanx akak..peringatan di awal minggu :)

nawal addina said...

:) tatau nak ckp ape . hahaha

Sunah Sakura said...

alhamdulillah...nak jadi lebih baik jugak dari semalam... :)

insya'Allah saya akan ok... doakan saya ye.. :)

MEKAR said...

Betul..betul.. kalu pasal laptop rosak / tv rosak / kereta rosak kita cepat2 je pegi baikpulih kan. apa kata kita pulihkan juga jiwa & minda kita sekali