Friday, June 24, 2011

Apa yang saya buat lepas bagun tidur?

Sekarang ni sangat sibuk dengan tugas harian.. nak blogwalking pun tak sempat, kekadang tu semangat ni rasa macam dah down je..

Kalau saya post pun, tu dengan cara yang mengelat.. auto post.. bagi saya, walau post yang lepas tu takde orang baca, kena jugak sentiasa di update.. mana tau orang baca je tapi tak komen kan? takde komen bukan bererti entri kita ni tak dibaca orang.. saya fikir tu je (nak  pujuk hati..)

Mungkin blog saya ni tak ramai pembaca tapi saya cuba menarik mereka dengan entri yang terbaru.. kalau orang yang sama masuk blog kita dan tengok entri yang sama ,tak ke boring orang tu?

Memang penulisan saya ni tak sehebat blog yang terkenal tapi saya ingin cuba mengatur langkah yang lebih jauh.. teratur dan lebih kemas. Biasanya saya akan bangun dari tidur jam 0530.. saya akan tengok siapa yang meninggalkan komen di entri saya, kalau sempat saya akan terus melawat mereka.. kalau tidak, bila masuk office pukul 0700.. sebelum memulakan kerja.. saya akan balas komen tersebut.

Saya berharap sahabat akan melayangkan doa buat saya. Marilah sama-sama saling lengkap melengkapi..

4 comments:

NasZ said...

takpe..lain orang, lain cara berbloggingnya..kan?

jemput join segmen simple saya..

SEGMEN SIMPLE : SAMBUNG CERITA INI ...

PapaMacho said...

Yang penting ikhlas.. =)

beautiful_rose said...

mungkin ada tapi kita tak tau siapa.kadang2 tak semestinya org y embaca akan datang komen.mungkin perlukan pembaharuan?

atau luaskan pergaulan dengan membaca dan komen blog org lain.dan mereka juga akan datang kembali ke blog ko untuk kunjungan balas.

banyak orang banyak ragam tak semua punya fikiran yang sama. =)

ghost writer said...

understood!

setiap blog punya kriteria yang berbeda.apalagi kalau punya blog yang berkonsep.maka idea untuk menulis juga berkonsep.blog memang tempat kita boleh tulis ape saja..(eh taip lar).kalau banyak idea,hayun jer lar.