Thursday, June 30, 2011

Bila blog bermasalah.. Wndow Live Writer ?

Okay.. atas permintaan yang tak berapa nak ramai, saya rasa elok la kalau saya kongsikan benda ni bersama sahabat yang lain.. tak baik simpan sorang-sorang.. sesapa yang dah tau tu.. diam sudah, ni untuk yang masih belum tahu pape lagi okeh..

Masa saya baby dulu.. saya ada tanya Ben Ashaari, apsal blog saya ni ada masalah kalau nak post entri.. so dia kata, download Window Live Writer.. jadi, kalau anda nak tulis entri bila ofline pun boleh.. tulis dan simpan kat situ.. tanpa membuang masa.. meh saya perkenalkan apa itu Window Live Writer..

Mula-mula.. sila la download dulu di SINI.. kemudian ikutilah langkah-langkahnya.. lepas download sila install ye..

LANGKAH PERTAMA


Lepastu tunggu proses install bermula.. ikuti langkah seperti install benda lain.. dan seterusnya keluar benda ni..
 
Kemudian anda akan diminta memasukan url/alamat blog anda beserta username dan passwordnya. Ikuti langkah seterusnya okay..

Keuntungannya.. anda boleh menulis entri apabila offline, tapi takleh nak publish la.. boleh upload gambar dengan mudah dan lebih cepat.. dan.. laaagiiii senang.. caranya sama juga menulis di blog kita.. saya selalu guna bila entri yang ada gambar atau.. bila blogspot bermasalah macam hari ni..

12 comments:

fa said...

owhh.. ok2 da faham mcm mana..
hee.. syggg kak niena au..

angahIera said...

thank sis niena^^

TeAqArH said...

oh...begitu rupenye...nnt tqah dload..^_^

Pojiekyra said...

wahhh gitu rupanya....thanks akak..!! sayang akak byk3 nie hehee..
otw tgh nk uat nie :D

Pojiekyra said...

kyra xdpt install:(( application lari

nawal addina said...

tengs sharing :)

syrupmasin said...

ohh macam tuh..td blog saye pon gile sekejap..naseb ade yg sudi tolong-tonong suruh padan history ape ntah..haha

slumberdek said...

satu info yang sangat berguna....slumberdek baru tahu. TQ niena share info ni.

niena shopping2u said...

ok .. :)

Pojiekyra said...

kyra pakai window xp lma..n window kyra mmg da problem..tunggu masa nk format ag akak..:(( tgh nk cuba y akak kc lak nie

Pojiekyra said...

window xp xley la akak :)) da try da huhuhu

+_Miss.Jannah_+ said...

akak..orang dah donlod..tapi bila instal writer,dia cakap cannot connect entah ape sebab entah..

nak try donlod balik..huhu