Sunday, June 19, 2011

.. bila Danial cakap macam ni..



Harini hari bapa kan ? tengok kat post kawan-kawan (-.-) tapi tak pasti sangat sebab kasih sayang tu tak perlu ditunjuk pada hari bapa je ..

ni nak cerita kisah budak-budak, pasal anak sedara saya ni. masa dia kecik umur 5 tahun.. dia tanya umie dia.. "umie.. hari ibu tu apa..?"  kakak saya jawab "untuk ibu la.. " tanya dia lagi.. "ibu tu apa.. untuk hari ibu je ke?" kakak saya pun jawab lagi .." happy mother's day laa..." dia pun gelak sambil tepuk dahi.. "ooo.. abang tahu happy mother's day tapi abang tak tau hari ibu tu apa..."

masa dia umo 6 tahun dia tanya lagi.. "umie.. selamat hari bapa tu untuk orang yang panggil bapa je ke?" umie dia garu kepala lagi.. "tak laa.. untuk papa la.." dia tanya jugak lagi.. "oo.. kawan abang cakap tak boleh sebab abang panggil papa.. oo.. kira boleh la ni..?" kakak saya geleng kepala lagi..

Camana pun.. buat bapa dan bakal bapa.. selamat menyambut hari bapa, semoga anda sentiasa menjadi bapa yang terbaik buat putera serta puteri anda..

6 comments:

Syazwan said...

hehheeh..
pngkalan chepa..

YAYA AZURA said...

petah betul la Danial nie..budak-budak macam nie la..pening jugak nak menjawab soalan diorng..

syaz said...

follow u jugak n done klik2 =)

fahmimustakim said...

ngeh3..kalau abah? abi ke? huhuhuhu

niena shopping2u said...

kalo daddy pulak ..? parah2

syrupmasin said...

haha..comell..selamat hari bape :D