Friday, June 24, 2011

BILA SI ANAK BERBLOG .. SI AYAH dan IBU ?

Santai Bersama BEN ASHAARI
Walau sibuk sangat harini.. saya tetap cuba menjoinkan diri segmen BA kita ni.. uhuk... penat oh.. kesana kemari.. calling masuk kiri kanan.. tapi nak buat camana ,kerja... Ok.. ni cerita bila saya pulang ke kampung.. sebab sekarang ni tak duk ngan mak kan.. kalau pulang ke kampung sudah tentu nak habiskan masa bersama ibu tersayang kan..?

Biasanya saya akan buat auto post.. bila ada idea yang muncul saya akan terus menulis.. lagipun entri saya biasanya tak panjang.. Tapi lappy ni sentiasa on9 24 jam..

Ma ada jugak tanya, amenda la yang ko dok main tu dik.. spesbuk ke? tau tak amenda tu? FACEBOOK.. saya cakap la blog, dia tak faham.. amenda la orang-orang muda zaman sekarang ni.. sepuluh kali terangkan kat dia ma pun baru paham.. sekarang bila call ma.. "sibuk dok laye belok ko?".. saje usik ma, takmo ke orang buatkan blog, untuk jual ubat dia tu.. ma senyum menampakkan gigi palsu dia tu.. comel betul ma saya ni.

Walau sibuk berbelog.. saya tak pernah abaikan tugas dan tanggungjawab saya sebagai seorang anak dan seorang pekerja.. kerana itu lebih penting..



9 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

yup!! tggjwb perlu juga dijagakan..

jgn smpai terabai =)

genkconer said...

genk tag anda dlm entri ini

http://genkcorner.blogspot.com/2011/06/genk-promote-blog-part-6.html

M Fizan said...

rajinnya join segmen.. bagus2..jangan abaikan tanggungjawab :)

Andrik McVean said...

wow..another entry...i saw this entry like 5 times already doing my blogwalking heheheheh

Sunah Sakura said...

erkkk! ade segmen eks~ nanti sikit lah join... hehehe...

Alya Esprézzo said...

huhu..bagusnya, ahah anak yg baik! :D

TeAqArH said...

mak tetap mak kan kak niena...^_^
time balik umah sekali sekala....layan la ibu yg da besarkan kite...^_^

G3-lina said...

terjah sini jap! haha~ cute lah korunk!! haha

MEKAR said...

betul. tugas yg di amanahkan dan tanggungjawab itu lebih utama berbanding belog & muka buku ini. jgn terlalu leka.