Wednesday, June 1, 2011

Dulu.. kini dan masa akan datang..

Sekarang komputer boleh dikatakan satu keperluan.. dan bila ada komputer atau laptop tak best pulak takde internet kan.. tidak mustahil suatu hari nanti ianya dijadikan keperluan hidup sepeti handphone..

Saya masih ingat, ketika saya bersekolah di darjah dua.. zaman tu handphone besar gedabak pastu harga pulak mahal.. tak ramai yang mampu pakai, sapa yang pakai wat muka eksyen je.. huhu.. telefon rumah pun jarang jarang yang ada.. bila naik sekolah menengah pun tak semua pakai handphone tapi lebih canggih dari dulu sikit.. saya pakai handphone pun dengan duit saya sendiri.. lepas abis sekolah..

Kira kira tujuh tahun saya meninggalkan alam persekolahan.. sekarang, anak saudara saya yang berumur 7 tahun pun dah tau minta belikan handphone.. sekarang ni nak cari public phone pulak susah..


Terkadang saya terfikir.. semakin hari kita semakin ke arah kemajuan.. adakah 20 tahun lagi anak anak kita akan kenal apa itu lastik.. apa itu congkak ,apa itu guli.. apa itu gasing..


Sakit ati tengok cerita Aku Tak Bodoh.. kata makcik tu "Tiada siapa yang mencuri, saja nak tengok kecekapan polis.. wah cepat sampai.. bagus bagus.." kalau nak tau kenapa.. sila la tengok sendiri ..

2 comments:

ibnubaba_04 said...

insya-allah aku akan bagi ank2 aku men guli je..laptop..sorry ckit

shopping2u said...

hehe