Monday, June 20, 2011

"Fake Profiles" semakin banyak..

Sekarang ni semua orang dah celik IT.. paling tidak pun tau main facebook.. tapi, terpulang pada individu masing-masing nak gunakan macam mana.

Ni nak cakap mengenai akaun palsu di facebook.. sapa tak kenal facebook? mak saya pun dah tahu sebut .. mak saya ni orang lama, mungkin sebaya nenek-nenek anda kot..?

Tadi cek facebook, ada orang add.. ntah, rasa malas nak tapis lagi dah.. saya approve je.. lagipun FB tu tak ada apa, gambar jersi banyak la..

Tapi apa tujuan akaun palsu itu diwujudkan? untuk kepuasan sendiri? senang je nak tau profile tu palsu, letak gambar awek yang cun atau lelaki yang kacak bergaya.. ntah dari mana dikutip ala-ala model gitu.. di wall tu kosong, mempunyai kerjaya yang terkenal atau belajar di tempat yang bagus dan memiliki nama yang unik..

Saya pernah diganggu oleh mereka-mereka ini, rasanya orang yang sama, entah..  tak berani nak menuduh tapi, logik lah sikit kalau orang berpendidikan tinggi dia punya ayat mengalahkan budak tadika..

14 comments:

cik aisha said...

nk mengintai akaun org le kot tp xmau identiti sebenar diketahui...mula le reka identiti palsu...

Syazwan said...

add la saya ore kelate nie..fb awok gapo?

syrupmasin said...

betol2..sekarang gile bnyak gune gamba org laen untuk fb dyorg..gile kot..mungkin malu dgn diri sendir..haha :D

Andrik McVean said...

should have fake profiles filter

ibnubaba_04 said...

yg palsu tu untuk ngorat ko la..haha

alif haris said...

kkdg ade ora tu buat fake account sbb nk stalker someone ..hish

Shah Iznan said...

fake is coward,,

suha said...

cik niena ramai peminat ye?(^_^)

Ariel Pocong said...

biase la manusia..mkin pndai mkin plek2 dy buat....
Saba jela...

Ariel Pocong said...

biase la manusia..mkin pndai mkin plek2 dy buat....
Saba jela...

diana said...

guna untuk menipu orang je tu..eik??

M Fizan said...

haha.,biarkan jer..tak payah layan ....:)

eQuRlz said...

eqa pn pnh ade org buat fake profile siap taruk pic lg.. huhu.. ape motif tah..

niena shopping2u said...

sbb tu kte jgn taruk gamba rkt fesbuk bebanyak... :)