Friday, June 10, 2011

hati hati semasa mencedok entri berkaitan agama..

Alhamdulillah .. bagus, ada blog yang khas untuk agama je.. macam blog saya ni main ikut dan je.. saya rasa nak post entri tu.. saya post je.. tak kesah la pasal apa pun.. tapi.. LUCAH tidak dibenarkan di sini ye..

Blog ni masih baru untuk saya tapi sebelum ni saya 2 blog.. satunya rosemerahdancoklat dan lagi satu RAHSIA.. saya masuk dunia blog ni dari taun 2009.. tapi masa tu saya cuma suka menulis ..pastu post, tu je.. takde BW cam skang ni..

Takmo cerita pepanjang.. cuma nak bagi peringatan buat kita semua.. HATI HATI SEMASA MENCEDOK ENTRI ORANG !! tambah lagi berkaitan dengan agama.. tu sangat penting, lau bab lain tak kesah tapi kalau agama ni.. silap sikit je, boleh sesat semua tau !

Semalam wat BW.. jumpa satu entri.. baca memang best, tapi saya tengok ayat tu bukanlah ayat surah yang dia nyatakan tu.. erm, dah silap.. ayat tu tak salah sebenarnya tapi maklumat tu yang dah silap.. jadi nasihat saya.. sediakanlah Al-Quran digital lam lappy kita tu.. dan lagi satu, baca sampai abis dulu tiap entri yang kita nak amik tu pastu kasi la kredit sket kat orang tu.. sekadar rujukan je.. pastu saya try cari .. entri yang sama dan lebih 5 blog ditemui, semuanya sebijik.. hurm.. mana dia amik ni? sebelum post tak baca dulu ke?

Ingat mengingati, bukan nak tunjuk pandai tau ! saya bukan pandai sangat tapi just nak menegur je..  kalau boleh entri bab agama ni kena kaji bebetul sebelum post.. jangan main redah je, dan ada setengah orang tu.. tak baca pun.. yang dia tau nak publish je.. hurm.. jangan macam tu eh.. jaga kesucian agama kita ni.. Adioss..

2 comments:

Udy said...

tegurlah orang tu . kalau tulis kt cni takut x sampai kt orang tu . :)

shopping2u said...

erm.. msa bca tu dah tegur,da comment kt dia pnye entri tu