Sunday, June 26, 2011

Jahatnya aku..

Pagi semalam.. saje je rasa macam nak makan nasik ayam hailam, dah lama sangat tak makan.. ada satu tempat kat Terendak ni memang famous la tempat tu..

Tapi malang seribu kali malang.. restoran tu tutup la pulak, time ni la pulak dia nak tutup.. jadik dah alang-alang keluar tu saya singgah la kat gerai yang berderet tepi jalan ni.. secara sepontan je saya cakap kat dia nak air bandung.. erk, citarasa yang luar biasa betul.. selama ni tak pernah pun kalau keluar order bandung.. nak mati ke aku ni? dan.. order nasik ayam hailam..

lebih kurang 2 minit air bandung tu sampai.. sekali sedut, Ya Allah.. manis yang amat, pastu.. lebih kurang 10 minit sampai la nasik ayam yang cuba nak menyamar jadik nasik ayam hailam..

Saya wat muka merajuk sambil tanya dia amenda tu, dia kata nasik ayam yang saya order. Saya tanya dia bukan ke tadi saya order nasi ayam hailam.. dia diam, ayam tu memang tak menyelerakan langsung.. kering je..

Dia pun amik nasik tu bawak masuk dapur balik sambil cakap ngan mak dia kot.. ooo, ngutuk aku sambil ngomong jowo? opo? yong orak iso ngomong jowo yo? mak den jawa Kelantan tau.. ha.. jangan memain..

Tetiba rasa menyesal yang amat.. kesian plak tengok muka budak tu tadi, hurm.. tapi saya memang takleh telan nasik ayam ni.. dah muak tengok.. tetiba terlintas kat kepala otak ni.. kawan saya yang pergi Lubnan cerita.. kat sana tak pernah ,mereka memilih makanan.. makan apa yang ada.. sebutir nasi yang jatuh sanggup kutip.. Ya Allah.. kita kat sini? kalau takmo makanan buang camtu je kan..

Tapi.. tanda mintak maaf, saya kasi duit kat peniaga tu tanpa amik balance.. takpelah.. lagipun tadi dia ngumpat saya.. adiah buat dia..

7 comments:

Titisan Hujan said...

biasa la 2..kt ni bkn dlahirkan sempurnakn akak..terbuat jgk slh even bkn nk bt pn.hehehe.

skg dk kt durian daun.t blh la jpe klu ade rzki kn.ehehehe

azam said...

untungla camtu....tapi peniaga tu rasa xsedap hati ambik duit lebihan tu

YAYA AZURA said...

mesti cuak budak tu kan ..hihi..kat kita banyak makanan sebab tu kita memilih ..hihi..

Syazwan said...

waahhhhh bagus.
tapi kenapa eno semaacam je nie.

Titisan Hujan said...

hm..t blh la jpe.TH dh 4thn lbh kt cni.

tp kak msti biasa p MP kn.ley la jpe

Sunah Sakura said...

dalam berniaga kedai makan ni kene banyak sabar jugak, memang akan diduga dengan karenah pelanggan punya...huhuhu..

Syazwan said...

tak ada handsomenya.
muka tua.hahaha