Wednesday, June 22, 2011

Kata orang menangis itu bagus

Orang kata menangis tu bagus kerana mampu mencuci mata..


Antara lelaki dan wanita.. siapa yang mudah menangis?
Air mata mampu menjadi racun dan ianya penawar..
waktu bila ia sebagai penawar dan bila pula menjadi racun?

Jika mengalirnya ia dek kerana taubat.. maka akan lahir satu benteng tubuh dan membangunkan kekuatan perisai jasad terhadap serangan virus dan penyakit yang pelbagai..
TAPI..!!
Sebaliknya jika ia mengalir kerana kesedihan, kecewa..  putus asa atau sebagainya dengan ujian hidup yang melanda.. maka ketahuilah air mata itu akan menjadi racun, pemusnah kepada iman..

12 comments:

Syazwan said...

saya setuju!

waN Mohd Salim said...

huhuhuhu ps menci ngan pompuan nanges2 ni .. macam ape je

mas saari said...

menangis itu boleh buat kita tenang!

azam said...

menangis boleh.....tapi kena tahu batas² dan mengawalnya.
Nanti tak terkawal naya

Semut Senyum said...

Cik Semut penah bace kata, air mata boleh mencantikkan dan menyihatkan mata... tak payah innershine kot, nangis je hari2 sbb nak mata cantik heheheh

qamarguyz said...

salam ziarah..
nice entry sis..
mata terbuka, hati terjaga..
rupanya air mata itu begitu berharga, peliharalah ia selagi terdaya!

rara pinkmafia said...

menanges jugak.hehehe

'CikMimiEy' said...

nice entry lar sis ...
pnuh ngan makna ,

so air mata yang suci tu janganlah dicemari or dihiasi dengan racun right ? hee.^^

Sunah Sakura said...

betul tu sis...menangis kerana terluka tu sakit!

ApiH said...

air mata cukup berharga....

Eja GaNu said...

eja plak ssah nk kuar mata kalo dpn owg..coz biasa hppy sokmo..tp x bmkna kita happy kita xde msalah kn just xmo tunjuk jew huhu

ghost writer said...

aku tetap mengatakan kalau menangis itu bagus..tak kira ia kerna apa.tapi perlu ada limitasinya.