Tuesday, June 21, 2011

Kenapa perlu taik kucing?

Huh.. sorry la kalau tajuk ni kotor.. kotor ke? sebab ianya najis? tak patut dijadikan  contoh? bukan nak jadikan benda tu sebagai contoh ye.. ok.. saya sebenarnya nak ulas mengenai entri INI..

Orang tanya, apa motif dia pegang benda tu? hehe.. sebenarnya kawan saya tu memang sengal.. nak ambil feel untuk mengeluarkan kata-kata tu, tau tak macam mana? kesengalan dia tu kekadang buat semua orang naik tensen.. boleh ke FB dia, cuma pergi ke entri tadi je..

Kami ni sebenarnya dah biasa dengan benda tu semua.. sebab kami di latih untuk menjadi seorang soldier yang tidak geli pada taik kucing muahahaha..

Tapi di sebalik kata-kata itu memang berkesan sangat.. ringkas.. padat..! dan sangat tepat.. korang bayangkan, kalau sorang antara kami tak siapkan assignment yang lecturer bagi, ingat leh hidup dengan aman ke? kalau tak ke longkang.. guling-guling la kat atas tar tu, masa tu la kami akan jadi terbiasa dengan taik kucing.. mesra dan erat gitu..

Tu lah.. kenangan yang paling indah, bersama kawan-kawan, sentiasa susah dan senang bersama. Ni la gambar kami dalam kelas..

-kami sentiasa segak bergaya walaupun bersama taik kucing-

12 comments:

fiQ'Ra said...

hehe..tapi tetap najis kan...kotor

cikida said...

hehe...bergaya2...smart !

alif haris said...

eh soldier ke ?? kat mane ?

Golden Rose said...

sha tag niena ya

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2011/06/1st-giveaway-by-cempaka-kuning.html

Cik Azizah said...

kalau askar mmg dah lali kan benda tu..hish niena boleh tahan ek..hehe

Nazzue said...

Pegang takpe jangan rasa...huahaha

Lepak sambil bersantai di NazZue.com
Entri terkini: Siti Nurhaliza Bertemu Peminat

samizul.net said...

Waa, terus buat pos khas ya sis.. Ramai yang kehairanan kenapa kawan pegang, muahua3! XD

Dah pegang, dosa kalau biar gitu ja. Nanti x sah ibadat [bagi Muslim]. Kalau pegang dengan sengaja tapi ada tujuan baik yang besar, tu kena tanya agamawan tu, ehe. Cuma kalau suka2 tanpa faedah, tu memang ditegah lah..

Sama juga situasi doktor haiwan tu.. Peganglah dengan berlapik.. ^^,

syrupmasin said...

errr..cool :D

niena shopping2u said...

samizul.net: dosa jika dibiarkan begitu saja?? dosa ke pegang najis?hehehe@dosa kah jika kte xmenegur perbuatan dia? waktu tu kami dlm latihan,lps dia pegang tu terus dicuci tgnnya. erm.. hukum makruh,haram,harus tak sama.. :)

kena fhm tu.nway TQ

azam said...

hahaha...kalau taik lembu ok gak aa...boleh calit sikit sorang...cukup utk satu geng tu
ish....kotor lah

miss inna said...

walaupun 'taik kucing' tp kalau pengalaman tu diimbas kembali,rasa sweet jer kn..^^

miss inna said...

walaupun 'taik kucing' tp kalau pengalaman tu diimbas kembali,rasa sweet jer kn..^^