Sunday, June 26, 2011

Mat Saleh pun lagi baik hati..

-INI AUTO POST.. INSYAALLAH SAYA AKAN BALAS KOMEN ANDA ^.^-

Semalam berhenti kat KL Sentral.. terus ambik tiket nak ke Serdang, lupa bawak kad touch n Go la pulak.. terpaksa la tunggu orang berderet..

Ramai gak .. mata ni menjeling ke arah kedai yang ada kat kaki lima tu.. tapi rasanya tak sempat dah. Terus naik train, dalam train tu takde lah sesak sangat. kira tenang jugak la.. cuma kat hujung tu saya nampak ada la ibu mengandung yang tengah berdiri..

Erm.. biasanya kalau orang yang lebih  yang memerlukan, saya bagi je diorang duduk.. tapi tu jauh takkan saya nak panggil lak, kang orang kata wat 'pulun' plak.. kesian dia, kat depan dia tu ada pasangan yang romantik.. chehhh.. nyampah aku tengok.. kalau saya la, pakwe yang camtu mintak cerai terus.. takde simpati kat orang langsung..

Lalu.. saya tengok mat saleh  yang duduk tu suruh kakak tu duduk.. terharu lak rasa, sob..sob.. nasib baik tak nangis.. see.. mat saleh yang galas beg sebesar-besar umat tu pun ada belas kasihan.. erm.. apa pandangan dia kat rakyat kita agaknye?

Mat Saleh tu memang baik la.. sesuai  ngan kehenseman beliau.. nak je pelawa dia datang umah malam  semalam, kan buat makan sikit-sikit tapi malangnya.. train dah sampai ke destinasi.. babai mat saleh..

-gambar yang takde kena mengena-
bila la leh sampai sini agaknya?

11 comments:

Pojiekyra said...

omputih mmg baik kalo terhadap pompuan ngandung+orang tua+binatang..xcam mlayu kita hmmmm

Arep Xareviexr said...

wahaha,, baik lah mat salih tuu,, ehehe, bagus,, respect lah kat dia :D
mat salih tu takut makcik tu terberanak dalam train tu koot,, ahahaha

♥ Elin ♥ said...

sy pernah rasa pengalaman mcm nih!!!
masa tuh tgh sarat 8 bulan..pasangan kapel duk berkepit dpn sy yg moncet dan mengah nih die buat buta jer!!..
rasa nak sunggkit jer bijik mata budak hingusan yg baru nak blja erti "cinta".....

Shuk_ArChie said...

ye setuju! purata masyarakat melaysia masih di minda kelas ke... tah lah ke berapa... hahaha... cikgu saya pon cerita pengalaman dia di UK, moral diorang bermasyarakat lebih tinggi ketamadunan drpd kita... ceh... kita tau kutuk depa je... kebanyakan rakyat malaysia la dok kutk tapi bukan saya & pastinya bukan anda! XD hehe....

Sunah Sakura said...

aha..diorang lebih gentleman dari rakyat kita sendiri..

Cik Ezy said...

ngee..
malu kat mat saleh kalo pangai org mesia camni kn..
hoho

sergeant keroro said...

kadang-kadang kita ni takde budi bahasa, name jek budi bahasa budaya kita.

baik jadi budu bahasa, buat makan pon sodap. hehe XD

mas saari said...

memang tak prihatin couple tu...rasa nak hempuk je!

malulah sikit dgn warga asing..

::blog anak jawer:: said...

tu la realiti nye... org melayu ni terkenal dgn sikap lemah lembut...tapi hakikat nye... indah khabar dari rupa...

-Yok mampir diluk = biar muslim..bukan islamic......

CikFF said...

memang baek.. dah tu peramah mat n minah saleh neh. ritu penah ff ngn kawan2 g holiday kt cameron, dorang mintak tumpangkan.. mang best la.. da cam lama kenal ngan dorg :)

MEKAR said...

bagus la mat salleh tu.

Ada cerita sahabat sya ni. kebetulan badan dia agak gempal.setiap kali dia naik train, org selalu akan pelawa tempat duduk pada dia. padahal dia tak mengandung pun. Perut jer memanjang boncit..huhu