Sunday, June 19, 2011

SKMM akan sentiasa memantau kandungan internet


KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) sentiasa memantau kandungan Internet yang bersifat lucah, menghasut, menipu atau mengandungi unsur jenayah.

Ketua Pengawal Kawal Selia dan Pengawasan SKMM, Datuk Jailani Johari, berkata setiap pemilik portal atau blog perlu memastikan kandungan mereka tidak menjejaskan kepentingan awam.


Katanya, bagi kandungan bersifat lucah, tindakan siasatan dan sekatan akan dilakukan, selain laporan penyalahgunaan dihantar kepada moderator laman web terbabit.



“SKMM pernah menutup serta-merta laman web dan portal yang didapati menerapkan unsur lucah seperti menyediakan video aksi lucah dan perkongsian cerita lucah dengan teman berbual,” katanya. sumber Harian Metro..

Niena: saya sokong sangat-sangat, hapuskan jugak laman web bisnes yang haram serta penipuan tu.. kena pantau selalu..

10 comments:

muhamad hanif said...

ahahah..

harap-harap jangan hangat2 taik ayam lah skmm yaa..

Syazwan said...

setuju ;)

Udy said...

saya sokong kak .

Syazwan said...

laaa..ore kelate.

Yol said...

ohw...yeke sentiasa pantau...tipu arghhh....brlambak blog lucah...xde plak di tutupnya....mn aku taw? sbb aku pon duk cbuk layan ma...ahahahah

Syazwan said...

mugo kawe pon belajar kat kelate gop!

Abu Huzaifah said...

mmng bgus mcm 2... skunk ni mmng bnyak blog yg berunsur lucah...dari dulu ag... baru nak pantau ke?hikhik

M Fizan said...

sekat laman web lucah lagi bagus...

Sunah Sakura said...

hari tu ade sorang follow blog, bila jenguk blog dia... mak ai... semua XXX cite.. adoiii... ape la motif dia berblog tu... huhuhu.. masalahnya, ramai lak tu yang komen..

niena shopping2u said...

org camtu ..terglong dari golongan yg bangang huhuh