Tuesday, June 21, 2011

Tanda password yang lemah..



Kita sangat-sangat menjaga password email kita.. pasword facebook terutama sekali pasword blog.. sebab takut entri dan komen kita hilang, tapi pasword  iman kita..? macam mana? bagaimana kita nak kesan password iman kita yang sangat-sangat lemah? kita sendiri dapat rasa..
  • Melanggari rukun Islam dan rukun Iman.
  • Suka membuka rahsia orang lain.
  • Iri hati, pendendam, cemburu dengan kejayaan orang lain.
  • Suka memburukkan orang.
  • Tidak mampu menerima pendapat orang lain yang benar.
  • Membanggakan diri.
  • Tidak redha dan tidak mensyukuri nikmatNya..
  • Serta segala jenis penyakit hati..
Apa yang terjadi jika password kita lemah? ya.. kita akan di hack.. bukan cik Anon tapi syaitan laknatullah.. jadi.. meh lah kita tukar password ini sekarang juga..


Niena: tadi dah lost password sekejap =.='

19 comments:

Ujang9897 said...

terbaik...!!!

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

sama2 la kita berubah untuk mendapat keredhaanNya...

Syazwan said...

setuju dan terbaik..

btw, email facebook saya is
chelseamanager91@yahoo.com
password is wehnokgmanotu12345

TYNTHA LANA said...

^__^ tq sebb ingatkan ya..

NUR AIN AZMAN said...

Good !

p/s : follow u

slumberdek said...

oooo kena buat cam tu ker nak elak kena hack....Tq kongsi info

mas saari said...

minta dijauhkan dari password yg boleh merosakkan iman tu!

ghost writer said...

kau buat aku cuak niena..

ya i hope so.i do.

Sharinginfoz said...

thanks 4 sharing

☀ Izzaty Hedry☀ said...

terbaik lah ... ! thnx sbb ingtkn zaty..=)

syrupmasin said...

waa..thanx kongsi :)

My Name is Mar said...

Adoiii-_-"
ye-ye jek saya ingat blog sya akan dihack..
Huh-_-"

Apa pon, terima kasih kerana mengingatkan^_^

Jiejah Gorjes said...

wahhh unik n terbaik entri nih sgt bagus.

YAYA AZURA said...

nice..semoga jadi peringatn untuk semua ...

fRaMe+LenSeS said...

terbaek lah.. Nadh suka sangat entry ni.. dalam sangat maksud dia. :)

kisah gadis stay up late said...

mudah-mudahan kita sentiasa berada di password yg betul :D

Sunah Sakura said...

alhamdulillah... thanks sayang... :)

blackroses said...

THUMBS UP..I LIKE

visitme@FaTiN cOrNeR said...

jom upgrade password!!