Wednesday, June 15, 2011

WANITA : cara nak uji boipren anda..

Selamat pagi semua !! nak berleter sikit pepagi ni ..Masa ngah training dulu, JL saya ada kasik tips ni tapi belum pernah di praktiskan oleh saya.. so, sesapa yang ada boipren ekspeseli yang baru kenal tu sila la gunakan tips yang best ni..

Apa kata masa korang kuar dating tu kan, bawak dia gi kedai mamak.. kat kedai mamak mesti ada banyak ayat yang melekat kat dinding kan..? okeh.. sila cuba tips ni..
  1. Cuba test.. ayat apa yang melekat kat dinding tu.. cara nak test boleh secara terus atau berselindung.. ngan cara camni, contoh nya : "erk awak.. kita lupa la, tu ayat apa ek?"
  2. Mintak dia nyanyikan lagu untuk korang, kan baru kenal.. kentut pun wangi, semua benda dia akan wat.. bila dia tanya nak lagu apa, korang cakap.. "try azan kat surau moh, dah nak masuk waktu.."
  3. Buat buat tanya pasal agama.. cakap tak tau sangat..
Petanda dia takleh jawab adalah.. cuba tanya benda lain, ungkit soalan lama.. takpun buat-buat terima call dari orang ataupun cakap.. "erk.. sebenarnya saya ada keja ni.."

Camna lak lau dia tanya soklan tu kat korang? ha .. ni plak, contoh.. bila dia tanya korang doa untuk kedua ibu bapa, cuba baca doa lain.. nak tau dia cakap apa. Member saya pernah try tau.. dia baca doa lain, laki tu pun cakap.. "bagus la awakk ni.. leh wat bini.." huhuhuhu.. SELAMAT MENCUBA !!!

3 comments:

Jahidih Saili said...

wah..idea bagus..

Atiqah Wadiah said...

tp kan..my boifey x suka kita tanya soklan byk2 kali..t kita kena marah..so,kita bia jerk dia yg ckp lebih..kita jd gud listener jerk n kasik p'dpt sedikit sebyk :'(

shopping2u said...

Atikah wadiah:
kna tnya soklan ni gk,lau dia xjwb dia xsyg huhuhu