Wednesday, July 20, 2011

cuba belek-belek semula..

google


Hurm.. sebelum lelapkan mata, meh kita selidik dulu blog kita.. sekarang ni banyak isu hangat yang sering diperkatakan.. benar.. menyebar info tu satu perkara yang baik tapi kalau info kita tu salah? bagaimana? kalau ditakdirkan malam ni nyawa kita dicabut? hmmm.. bagaimana agaknya..?

Gambar-gambar seksi..? misal kata la.. kita letak gambar yang separuh bogel.. tetiba orang search dan gambar tu dijumpai kat blog kita... dosa tu laju jer mengalir.. memang la.. ramai orang kata, "ala.. dosa kat memana pun ada" tapi sekurang-kurangnya kita menjaga yang ini.. sama-sama mengingati antara satu sama lain..


Pada yang nak letak jugak tu terpulang lah... saya cuma memperingati saje, kalau boleh janganlah letak gambar yang menggairahkan.. info yang tak berapa bagus... kesian, jangan rosakkan nama Islam kita ye kawan-kawan.. selamat malam.. semoga Allah SWT merahmati anda semua..


Sama-sama muhasabah diri kita..

47 comments:

Shuk_ArChie said...

betul la... kadang2 jumpa jugak blog mcm tu... cerita biasa je.. tapi buh gambar yhg ehem2... (=_=") ok no komen... hehehe

muhamad hanif said...

err,

peringatan ni bagus untuk aku.


thxs akak =)

Gen2Merah said...

iyaa... saya sedang berusaha untuk men'delete semua entri2 saya yang ada benda2 x berguna macam tu... thanx atas perkongsian ini

Bro ahmad said...

bahaya jugak ye..blog boleh letak wasiat tak? dengar gambar yang dah meningal pun tak elok di siar,

syrupmasin said...

err..saye letak gmba p ramlee la kak :P

Niena Pengembara Ilahi said...

yg gambar org meninggal tu xberani nk jatuhkan hukum, tnya pda yg lebih pakar.. ada stgh mereka kata boleh.. ada kata tidak..

miss dynda said...

btol3..ee takot lak rse. huu

Syazwan Che Deraman said...

naseb baik saya tak ada gambar yang menghairahkan!

peNulis SeNjA said...

alamak .. delete kang huhuhu

GaRy™ said...

gary banyak bagi info x betul... tapi sekadar nak menghiburkan serta menceriakan lagi hari pembaca~.. hehe~.. x salah ka??... lagipun gary letak gak notis d bawah entri bahawasanya entri tersebut tipu semata-mata~.. huhu~.. x pa kan??...

aimie amalina said...

betol tu kak...back to the fitrah kita sebagai manusia ni =)

Mengharap RedhaMu said...

sebenarnya tuan punya blog yang mempunyai kuasa. kena dibiarkan....sebab nk suruh org melihat....ketahuilah....meletakkan jua akan menambahkan dosa....termasuk jua link2 nya sekali.....wallahualam....

alif haris said...

terima kasih kak atas nasihat .. alif nk double check alif ade letak bnde yg salah tak kt blog tu huhu

cucu umie said...

terima kasih sis untuk perigtn bersama..

kotak bulat said...

rasanya blog kb xde gambar menghairahkan... kecuali gmbar buntot ayam..err..gambar lucah ke ek

abglan said...

aaaaa... nasb baik dapat pesanan nie sekarang, masih mula berblog. Blom lg mula camtue :)

tamlegend said...

aku tak pernah letak gmbo bukan2...alhamdulillah...

aizamia3 said...

dulu rajin jugak letak gambar family dalam blog, sekarang rasa berat je hati ni, dalam masa yang sama loading lambat.. ;)

kenalah pandai menggunakannya..

Santri T.P.I.N.I said...

terima kasih niena sbb sudi komen...

Waqheh said...

yes...nasihat berguna...

salam ziarah

Kapten Atok said...

letak pic lawa2 ni sbnrnya blh datangkan syahwat kpd lelaki

WuMing said...

WuMing punya Blog hanya info, petua dan apa yang berguna kepada orang saja... Lawak adalah untuk release tension... Tak ada hal peribadi... Tapi kalau tersilap... Memang tak boleh buat apa... Terima saja... Tapi memang ikhlas nak share saja.....

miloais said...

gambo bogel tak penah letak
cam orang gila seks jer... letaj gambo bogel kat blog!
ekekekekek

Diana @ bilakukatacinta said...

niena: seboleh mungkin menapis ape saje gmbar yg diupload utk tidak dieksploitasikan... terutama bab aurat ni.sensitip

Norhafiza said...

kakNo setuju sangat2 niena..

tia @ Ini Kisah Tia said...

betul tu .. ramai sangat Tia nengok letak gambo yang tak sepatutnya . adehhhh . even kita tak cerita pasal lucah , tapi bila dah tayang gambar separa lucah tetap dapat dosa kan ?

motif apa letak gambar macam tu ? beringatlah kita ..

Anum said...

thanks niena atas ingatan dan nasihat anda

syiela said...

betul2.. letak gambar separuh bogel pastu meninggal. dah meninggal org dok tgk lagi gambar2 separuh bogel si mati. so better berhati2.. tepuk dada tanya selera.

bersama kak Es said...

peringatan yang baik tu...
ada yang kata kat internet ni belambak.. tp jangan pulak kita antara penyumbangnya kann

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. blog menarik ;)

NasZ said...

terasa lak..thanx ingatkan..

MOHD NASER.com

Anak Wak Mail said...

betul,,kadang2 main amik je gambar kat google..tak sedar gambar tu boleh menambahkan dosa kita secara tak sengaja..=)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai dulu free hair buat since dah bertudung ni semua pic yg nampak rambut mmg dah delete....menyesal pow ader tak bertudung waktu kecil2 lagik....uwaaa

Afikah Aziz said...

peringatan yg bgus..alhamdulillah :)

mas saari said...

banyak blog yg camtu skrg...
entri hot2, nak tarik ramai pembaca!

syrupmasin said...

errr..mane akak?? ta nmpak pon ari nih??

anismelon said...

anis pon xde kan so far..

MamaEma said...

semalam ada yg letak gambar seksi sempena wordless wednesday

rara pinkmafia said...

hmmm yeke nina.takutnya.rara post smlm tu.hmmm xnak lah.

Golden Rose said...

slalu berwaspada sebelum memilih gambar utk dipaparkan di blog

Mohd Yusuf said...

sy tak letak langsung gmbr sy kat alam maya nie...ha3

Ramai yang tak tahu, tak sedar atau buat2 tak tahu perkara nie... Smoga yang buat mcm tu, diberi hidayah dan petunjuk Allah... Insyaallah...

Fad said...

betol..sila edit gambar yg xtutup aurat..kalau akk terlepas pndg tlg tegur ea adikku syg..heheh

Kalamhati said...

btol tu..syukran kerana mengingatkan..takdok pekdah letak gambar2 haram gitu..huhu

Tea said...

hmm tu lah. :|

cik aisha said...

ye la ntah2 sy pn tltk pic xsesuai...pasni kena selongkar n tapis elok2...thanks cik nina ingatkan...:)

MEKAR said...

Hati2 kalu nak masukkan gambar dalm blog. terutama yg boleh menimbulkan rasa dengki pada org2 yg melihatnya.

pst: sya xletak gamba manusia dlm blog sya tu

Papa Mifz said...

ada yer yg lotak gmbr bogel kat blog dorang...ish3x....