Friday, July 15, 2011

Gila atau kurang siuman..

Ingat lagi tak entri yang saya cakap lesen dah arwah tu? hari ni baru sempat pergi renew lesen.. malas nak suruh orang, buat sendiri je lebih baik.. tak suka nak amik kesempatan ..

Saya nampak pekerja kat pejabat pos pegang tangan pelanggan, sedangkan bukan muhrim.. tengok yang sebelah pun sama. **pegang tangan utk cop jari.. lalu saya pun amik kertas dan pen untuk masukkan ke peti cadangan, mungkin mereka boleh pakai sarung tangan kan? tengah cari idea nak buat ayat baik .. saya pandang terus ke depan sambil buat muka siyes. ketat yang amat..

Tetiba ada satu suara yang kurang enak sound.. "apa tengok-tengok???" bunyinya sangat keras, dalam hati memang marah tapai sabar  dulu.. saya tengok je gelagat dia dari jauh.. kot membahayakan orang lain, senang terus gi lipat jer, bukan dengan saya je dia sound camtu.. orang lain pun sama.. toleh sikit je pun dah kena maki.. **simpan dalam gua muka tu ye kalau rasa lawa sangat..

Pakaiannya macam zaman 80an.. bergaya tapi bau busuk yang amat.. dia conteng2 kertas ASB sambil maki2 sorang diri.. ntah apa dia cakap kurang jelas.. Saya terus gi kaunter bila no dipanggil.. saya bisik kat telinga pakcik tu.. "pss.. encik, org tu tak waras.. takut membahayakan org lain.." dia pandang jeling2... pompuan tu cakap.. "apa pandang2??" terus pucat muka pakcik tu.. pakcik tu cakap.. "maaf puan, dia memang macam tu.. tapi tak membahayakan.."

Rupanya orang tu memang tak waras.. dulu dia macam manusia lain jugak, orang panggil dia "Apa pandang-pandang" sebabnya dia perasan dia tu diva, tgk pakaian cam retis ala2 80an.. erm.. bila kita terlalu ikutkan perasaan, hidup tanpa pedoman, buang kitab, buang Allah.. jadi lah macam tu.. kita ada Allah sebagai tempat mengadu segala hal..




**rasanya pasni terus tak on lappy kot, tak sanggup menahan kesakitan.. sakit gigi yg nak tumbuh ditambah dgn sakit kepala dan deman2 manja..(tapi boleh caye ke tak online ni?)



38 comments:

TeAqArH said...

hihs...sian kat dia....btol la tu..kite buat sesuatu ni jgn terlampau..nnt padah kite dapat...besederhana lebih baek

Nurnajwa said...

*istifar*

Kesian dia T^T

muhamad hanif said...

yezza..


dorang macam dah biasa je pegang2,

geli je saya tengok kekadang.

zieyzain said...

siannya,..harus lah kita slalu beringat utk bersederhna sj kan ,..ehe=)

Syazwan Che Deraman said...

kesian dia.

kat kelate nie ramai org tak waras kat area pakson.
kerajaan kelantan, katanya negeri kebajikan.tapi kenapa kebajikan mereka tak dijaga?..pengemis pon ramai..

fiezaradzi said...

kesian org tu, tak pelah.. dh nasib die.. asalkan die tak nganggu org, tak pe la..

TWEETY BERT said...

hmm sadis... moga kita dijauhi dari jadi manusia kurang siuman..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

jangan pandang pandang, duduk renggang renggang, bertambah sayg..

cucu umie said...

betol juga ckap sis tu..skrng nie ramai yg urusan kbnykn ye memerlukan cap jari and kne berpggn tgn..

mykhalis said...

orang gila rupanya..baru nak suruh cepuk

abglan said...

Ayoyo... jangan cari pasal,bukannye waras. Macam2 bleh jadi..

Shuk_ArChie said...

Ya Allah.. gila betul rupanya...

tamlegend said...

pejabat pos mana tu???teringin gak nak jumpa artis 80an yang dimaksudkan tu...

cik kacak said...

laa , kesian dye T,T

Подтверждаю said...

as salam..
haih..memang parah dah.
terlebih2, rejam terus. no banyak songeh.

hehe

+_Miss.Jannah_+ said...

hehe, masjid tanah memang banyak orang macam tu la kak.. Jannah pernah kena kejar dengan uncle Cina ni.. dia siap pegang rotan lagi.. rupanya, dia ni bekas cikgu.. mencirit Jannah lari dari dia.. kalau tak, free je kena bantai :p

akak pegi bank mana? kalau bank rakyat, dah dekat sangat dengan rumah Jannah.. moh datang amik durian.. ;)

cari umah corner lot yang ada banyak pokok and seekor arnab tau? :D

+_Miss.Jannah_+ said...

haa... lagi satu... jangan lupa makan ubat sakit gigi tu.. yang harga 5posen tu.. mesti ilang sakitnya :D

Bro ahmad said...

hal dia..tangung sendiri besok kt akhirat yea..haha..d

oPiE iSa said...

Kalau sya takut dgn org mcm tu.. Kat office saya kalau nak amek cop jari takde maknanye kena pegang, tekan jari tu sendiri.. Hhehe..

Demam ke kak...

Syazwan Che Deraman kelantan ke? laa takkan taktahu kelantan kekurrangan fund sebab dia parti pembangkang? Najib mana nak heran negeri pembangkang. *terpolitik lak*

Syuxer said...

siannya dia..

walaupun dia gila,dia bertuah..

ramai orang gila zaman sekarang,tak kira dimana-mana..setiap tempat mesti ada mereka..

syrupmasin said...

perghh name ape pandang2..haha

azam said...

2 2 sekali....maaf ye ...ahri ni xleh load semacam awak nye page kat office

Pojiekyra said...

yeay3 akak ley geng n kyra..jgn lupa mkn ubt kalo sakit taw :D

Dearie Pearls said...

wah, jangan pandang pandang ar kalau mcm tue...
hehehe

Pojiekyra said...

kyra digelar ratu keganasan :D

Nasriq said...

gigi bongsu baru nak tumbuh? dah tak boleh meninggi lagi la lepas ni... hihihi...

miezah said...

boleh eh cmtuuh ..
tk friendly lgsung ..
6ti smua org skliling dia lari ..^_^

cik pha said...

hehhehee nasib baek dia cakap "apa pndang2"kalu lebih dari tu? adoii

osHin said...

kesian dia...huhu

jom join

http://gurlgemini.blogspot.com/2011/07/berapa-umor-awak-umor-saya.html

Kapten Atok said...

takda ker guard kat situ. blh gak guard uruskan orang x siuman tu. yalah ganggu kot customer

LeeAneem said...

kita sambung cerita kalau kamu ber2 aku yg ke3 ha ha ha.....
bila ku merapu meraban....

syrupmasin said...

kak niena hilang lah malam nih T_T

MEKAR said...

Baru2 ni pi Tabung Haji, pekerja tu pegang selamba jer tgn sya masa nak guna cop tgn tu. sya pun tkejut kejap. pastu utk cop kali ke -2 baru la dia pakai sarung tgn.

pst: baby kalu nk tumbuh gigi, byk benar ragamnya.

Umedia Network said...

Nice entry!!!
Kami sudah follow blog anda. Follow kami balik eh. :)

Diana @ bilakukatacinta said...

TAKE CARE DEAR...heeh..sakit2 layan lappy lah kan? lagi nak wat pe..nak kuar tak boleh...

Farah Shamsudin said...

besederhana lebih baik kann..

Bui Junaidi said...

org mcm ni bgs duduk d tempat yg sepatutnya..wpun x bahaya,mana lah one day boleh dtg meroyan,tak ker naya org yg terkena tu..takuttt..*_*

Ku Azhar said...

aiyookk!! pandang2 lihat2 jeling2 :D