Tuesday, July 5, 2011

Jangan dilayan orang sebegitu..

-ihsan google-

Kawan ni ,dok meluah perasaan kat saya.. katanya naik tension ngan orang yang suka dok ejek dia.. pastu kasi dia ni marah.. kawan saya ni baran orang nya..

Bagi saya senang je.. kalo orang maki hamun kita ni wat rilek sudah, takyah kalut-kalut pening kepala.. silap haribulan masuk wad.. kalau orang ejek kita kata macam-macam..? layankan jer...

Saya dah biasa kena camtu.. ramai orang dengki ngan saya ni, saya pun tatau la apsal.. tapi ada setengah umat ni, dia maki hamun saya, contoh kata saya ni bodoh, bangang.. saya takkan melenting.. marah? sapa tak marah..? biar jer.. bukan luak pun..

Tak rugi kalau kita biarkan je diorang cakap camtu, apa nak kisah..? tak tercabut pun hidung kita ni.. kekadang tu bila orang cakap bodoh kat saya banyak kali.. saya cuma cakap.. "oh.. ye la, muehehe ..sy ni memang bodoh.. bukan setakat tu je tau, bebal.. suma2 lah.. seronoknya ada org ckp camtu.. maceh !!" sambil wat muka gumbira.. dia lagi naik tensen sebab  tujuan sebenar dia tak sampai..

Kalau kita stress.. huihhh.. lagi dia suka sebab dia memang nak tengok kita down.. buat tak tau je.. kalau dilayan leh kena sawan jadinya..



12 comments:

fa said...

a'ah.. buat x tahu je.. ^^

[sutera kasih] said...

jgn dilayan sgt org cmtu..kalo dilayan makin dorg suka nk usik..huhu

beLLa said...

terkezut tgk muka kucen tu ;p

Cik Ezy said...

betol2..
makin dilayan, makin dorg suke wat kite marah..
hoho..

aimie amalina said...

betol kak! heeee.. wat toyeeeee jek..hihi..kompem owg tu bole msuk lombong..hehe..

Lulu Caldina said...

betul tu kak, hidup mesti happy.. baru awet muda ngee... kak niena ;)

ayie said...

betul3 wat tak tahu je.. kalau tak tahan blah je dr tempat die..

syrupmasin said...

org macam tuh kene pijak je kak :D

niena shopping2u said...

amboih.. nk pijak je tau ye hehe

sergeant keroro said...

ignorance is bliss XD

alif haris said...

haha orag cmni memang kene dilayan mcm tu .. bia dia bengang sndiri ..haha:D

MEKAR said...

susah tu nak buat tak tau :-(