Saturday, July 2, 2011

Janji Allah dengan hambaNya


“Orang-orang yang beriman dan mengerjakan amalan soleh, kelak akan Kami masukkan ke dalam syurga yang mengalir sungai-sungai di dalamnya, mereka kekal di dalamnya selama-lamanya. Allah telah membuat suatu janji yang benar. Dan siapakah yang lebih benar perkataannya dari pada Allah?”
(An-Nisa : 122)


-sekadar gambar hiasan **google-

19 comments:

PeRmAtA bIrU said...

terima kasih untuk perkongsian dan peringatan...

Syazwan said...

thanks untuk peringatan :)

Syuxer said...

sungguh indah gambar itu..:)

ye janji Allah s.w.t adalah benar dan tidak perlu disangsikan lagi..marilah kita sama2 melakukan amalan soleh supaya dimasukkan dalam syurga..:)

+_Miss.Jannah_+ said...

nice entry & peringatan kak.. :D
terima kasih.. ;)

Pojiekyra said...

peringatan u kita semua..walopun janji Allah tidak dapat dilihat dan dirasai..namun ia kekal abadi :)

Pojiekyra said...

hehe akak :D..alhmdulillah..uat masa nie kesakitan kurang cket :) akak sihat :)

pRiNCe said...

haha..terbaik lah entry..:)..suke...

"nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm50 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

berminat ?? klik link di bawah ni..:)

[ Contest ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!
[ Politik ] Nak Topup Pun Kena Cukai 6 % Kew ?

suha said...

perkongsian yg bagus (^_^)

syrupmasin said...

peringatan malam nih :)

nawal addina said...

saling ingat mengingati :)

cik pha said...

terimaseh tuk entry y bermanfaat ini..

Tea said...

janji Allah benar belaka. sangat sempurna. terima kasih utk ingatan.

tia @ Ini Kisah Tia said...

:)

sab solhi said...

tx.. sama2 lah kita saling ingat mengingati...

cik aisha said...

mengingatkan manusia yg mudah lupa...thnks..;)

Oh!Belog said...

terima kasih kerana mengingati..

jarang nak jumpa blog macam ni..

-------------------------------------
nak ajak join komuniti blogger Malaysia di http://www.ohbelog.com/
join dan dapatkan traffik FREE...

apik pehe said...

apik nak masok jugak

ABU said...

thanks..like this entry

Ku Azhar said...

waaa..pagi2 kena dtg kt site kak niena la...blh dpt tazkirah! cayyok2! love it :D