Friday, July 1, 2011

Kita ringan-ringan je sayang..

Sila fokus pada dialog ini.. kisah gadis dan teruna, mereka berkenalan dan mula ber SMS:

Teruna: Sy suka penampilan muslimah awk,sy ikhlas nk jadikan awak isteri..boleh?
Gadis: Kita kawan dulu, InsyaAllah..saya nak keluar..
Teruna: ok.. jaga diri,pakai elok-elok.jaga agama kita..


2 bulan kemudian.

Teruna:  Saya nak tegur sikit, kenapa tak pakai stokin masa sy ke rumah tadi? kan nampak aurat tu..
Gadis: erk..rumah je.. takleh?
Teruna:  Aurat tu wak.. dosa besar.


Si gadis terus bercerita lagi pada kawan-kawannya tentang si teruna, semua memuji.. dan terus menggalakkan hubungan mereka. 4 bulan kemudian.

Teruna:  Awk ni cantiklah, suka tgk mata awak. comel..
Gadis: Eh.. taklah.. awak pun hensem..
Teruna:  Tapi.. pandangan tu utk sy je tau.. takleh tuk org lain..! sy haramkan.. jga diri tau..


Si gadis terus bercerita 'kebaikan' teman lelakinya itu.. bila ada kawan yang menegur, dia marah.. lalu memutuskan persahabatan yang sekian lama terjalin.

Teruna: Awak.. dah lama kita couple kan, sya nk gak awk panggil sy abg, sy panggil awk laling.. baby.. honey, ni cam takde awek je..
Gadis: leh ke? erm.. sy tak kisah..
Teruna:  leh tau rambut panjang mana? (si gadis terus bercerita tentang dirinya dari A-Z..)
Teruna:  wah.. bestnya, abg ngah imagine ni.. baby, hantar la gambar 1.. peneman tidur abg, yg seksi tau !! (si gadis ikut je kehendak si teruna itu, bakal suami soleh katakan)


Hampir setahun hubungan mereka.. si teruna ajak mereka keluar, maka.. syaitan mula merasuk..

Teruna:  Ops.. sejuknya tangan baby.. sorry terpegang..
Gadis: Ok bang, tangan abg pun sejuk jugak.. takut ek..
Teruna: Isk.. sapa kata abg takut..? lelaki sejati ni.. (terus memaut pinggang gadis itu demi membuktikan dia lelaki sejati, si gadis hanya mendiamkan diri..)


Balik dari dating, mereka sambung ber SMS..

Teruna: Wangi syg tadi.. tuk abg je cam tu tau..
Gadis:  takpe ke bang kita buat tadi..?
Teruna:  Ala,ringan2 je.. baby tak caye abg? abg nak kawin dgn baby je tau.. janji jgn buat dgn org lain camtu. kalau nk keluar pakai sopan2. jaga aurat tau.. abg je leh tgk baby.. baby milik abg.. anggap kita dah sah jadi suami isteri..
Gadis: Bahagianya dapat lelaki sebaik abg..
Teruna:  abg pun.. dpt gadis sesuci baby.. jom kita tido..
Gadis: Jom..
Teruna:  Nak kiss sikit.. muah..
Gadis:  Ala.. aaa.. abg kiss katne tu? syg rasa tau, kiss slow dah la, cakit tawww!
Teruna:  hehe, ada laa. kena la kiss ganas2..
Gadis:  eee.. tak sabar nak rasa betul2 kan bang..
Teruna:  Ala... kita imagine la syg.. jom.. mimpikan malam pertama kita ye..


Mungkin ada yg tersenyum bila baca entri ni, tersenyum sebab terkena dengan batang idung sendiri atau jijik.. Berhati-hati dalam memilih pasangan.. jangan jadi begini! selagi belum sah lafaz sakinah itu, jangan sesekali lekukan aktiviti haram itu.. wahai wanita, harga diri kita terlalu mahal.. renungkanlah.. jauhi ZINA..

17 comments:

Aunty P :) said...

kutur je laki tuh .

Udy said...

hehe..dah byk kali sy bace bende ni kak..tp mmg bagus utk peringatan kite sumer..thanks~

oPiE iSa said...

Klo dah kapel mmg gini. Konon tak pegang tgn, tp imagine bukan2, ape lah beza nye tu?

Biasa gini.. kwn2 sy pon ramai. Minta dijauhkan....

niena shopping2u said...

Udy: btul mcm ni da bnyak, tpi ni hasil dri idea sndiri,,nk igtkan kwn2 yg len,brckp melalui pengalaman yg ada dok depan mata =.='

tieykah said...

Manusia memang selalu bertindak mengikut nafsu:)

Udy said...

akak...maaf ye..sy terlalu jujur lak..nice entry ni kak..bagus!!thumbs up !!!!

bella lim said...

tabik spring dengan entry ni. ramai lah yang macam ni. depan depan je pura pura suci. cehh kambing!

Sunah Sakura said...

astaghfirullahal'azim.. moga dijauhkan kita semua dari perkara2 yang macam ni.. syukran sis niena mengingatkan..

syrupmasin said...

kene pandai jage diri :D

Ku Azhar said...

waaaa..tidak! masih bawah umur lg nie!! tutup mata tutup mata! hehehe

Pojiekyra said...

minta djauhkn kak hmmm..takut gak bila cmtu

Lulu Caldina said...

ceh buduh...

kak niena.................
mahalnya, nak juga AAA, tapi murahkan...leh??? leh??? ;) pls....

Lulu Caldina said...

ceh buduh...

kak niena.................
mahalnya, nak juga AAA, tapi murahkan...leh??? leh??? ;) pls....

Na'im Nikmat said...

Mereka berdua hanyut dengan bisikan Syaitan Laknatullah......

Gelugoq said...

bloggers malaysia.. kita prihatin

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hahaha..eeii geli..

Tea said...

aduh.. peringatan yang baik kak niena.. laki cmtu, kalau btol nk jdkan pompuan tu isteri cpat2 la.. jgn nk hipokrit yg bukan2..