Tuesday, July 5, 2011

Letih kan..?

-ihsan google-

Dah pagi pun rupanya... hari ni 05.07.2011.. sekejap je masa tu berlalu kan..? pejam celik.. pejam celik tak lama lagi nak pose dah..

Wah.. sangat-sangat letih harini.. erk.. maksud saya 'semalam' .. terkejar-kejar.. rasa sibuk sangat.. letih, penat.. cam nak pengsan terus dan bangun minggu depan..

Semuanya kita letih.. bekerja pun dah naik letih, berjenaka pun dah naik letih.. tapi ingat ye para sahabat.. Allah SWT itu tak pernah letih.. Dia sentiasa ada.. Dia tak pernah letih melihat gelagat kita..

Jadi.. tabahkan hati kita, teruskan usaha kita ni... ucap syukur pada Ilahi, kalau kita rasa letih, penat... nak pengsan.. ramai lagi orang yang lebih teruk dari kita.. sebagai contoh saudara kita yang ada kat Palestin tu.. erm.. ucaplah syukur pada Allah..

Kita sememangnya manusia.. kita akan sentiasa letih.. jadi, sebelum kita berehat, marilah kita memantapkan iman di dada.. kerana rehat yang sebenar-benarnya adalah pabila kita kembali padaNya..



11 comments:

Hamba Ilahi said...

betul tu..

Allah tak jemu nak kira amalan amalan hambaNya..

tahniah ya kak niena sebab berjiran dengan penulis senja..rupanya boleh letak kat atas.. hehe

saya letak link blog kak niena kat blog saya.

harap kak niena pun sudi letak link blog saya jugak..

:)

semoga terus teguh menjadi hamba kepadaNya..

ghost writer said...

kalau lar tuhan letih nescaya dunia akan bergoyang dengan teruk dan sistem dunia berjalan tunggang langgang..

Hamba Ilahi said...

er, tawaran masih dbuka kalau kak niena sudi nak tukar feed dengan blog saya. cuma syaratnya letak kat tepi la

:)

aimie amalina said...

=) betoool! mudah2an penat kite tu akan diganti dengan suatu yg sgt gembira kan kak =)

rafiq said...

betul la tu. like sgt.
Allah tidak pernah mengantuk.

♥ Elin ♥ said...

mmg sgt letih!! rasa nak cuti lama2 lagi..

alif haris said...

jgn lupe bace doa :) basuh kaki seblum tidur ^^

Lulu Caldina said...

syukur alhamdulillah kak niena... letih eh???

Addin said...

suka ni ! ;)

Allah maha Mengetahui .

fa said...

fa syukur sgt masih diberi peluang utk bernafas pada hari ini.. semoga allah sentiasa bersama kita..

btw, comel je cara budak kcil tu tito an.. :)

Подтверждаю said...

as salam..
yup. sedangkan Dia sentiasa tentukan yang terbaik untuk kita,maka kita juga harus tentukan yang terbaik untuk diri kita. niat, usaha, tawakkal, redha..

insya'Allah..thanks niena ;)