Sunday, July 3, 2011

Pandanglah dengan indah ..

-Sekadar Gambar Hiasan: google-

Langit itu akan indah sekiranya dihiasi bintang.. cerah, tenang.. hal ini tidak dapat diragukan lagi.. besarnya kuasa Allah.. keindahan itu selalu berubah-rubah mengikut peredaran masa.. tika hujan langit itu akan berubah keadaan serta keindahannya.. bagaimana pun dia tetap indah kerana itu ciptaan Allah.. 

Ada satu bintang yang kelihatannya sendiri di sana, kilauannya seindah mata yang  memancarkan kecintaan dan seruan.. dua bintang yang lain di tempat yang berbeza seolah saling menyapa.. dan ada kelopak bintang yang nun jauh di cekerawala langit kelihatan berteraburan di sana sini bagaikan mereka berbual sesama sendiri sambil melihat luasnya dunia serta memuji agungnya cipaan Allah ini..

Namun, kegelapan malam ini pasti akan tersingkap.. maka, esok.. fajar kembali lagi, ia akan muncul dengan perhiasan yang cerah.. mentari pagi akan melebarkan senyumannya.. begitulah seterusnya selagi bumi ini berputar.. selagi kita masih bernafas.. kita akan terus melalui peredaran itu.. ini semua kerana kuasa Allah SWT..

10 comments:

aimie amalina said...

Subhanallah, ciptaan Ya Aziz ;)

Santri T.P.I.N.I said...

salam kunjungan... bila tgk n3 ni dn bc. tringt ada satu kaedah untuk cari qiblat pd wkt mlm. cari bintng yg kedudukannya sejajar 3 bintang dan ada satu bintng ditepi ketiga bintng sejajar trsebut. seolah bentuk seperti anak panah. itulah arah qiblat. untuk cari qiblat pd wkt mlm. cari bintng yg kedudukannya sejajar 3 bintang dan ada satu bintng ditepi ketiga bintng sejajar trsebut. seolah bentuk seperti anak panah. itulah arah qiblat.

Lulu Caldina said...

kaka niena, sihat hari ni? :)

BlueberrY CheesE said...

subhanallah. tenangnya. ;)

BlueberrY CheesE said...

subhanallah. tenangnya. ;)

Syazwan said...

"Demi matahari dan sinarnya di pagi hari.Demi bulan apabila ia mengiringi. Demi siang hari bila menampakkan dirinya. Demi malam apabila ia menutupi.Demi langit beserta seluruh binaannya.Demi bumi serta yang ada di hamparannya.Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan.Beruntung bagi yang mensucikan-Nya.Merugi bagi yang mengotori-Nya." - Surah As-Syams

ishiko said...

indahnya^^

muhamad hanif said...

maha suci Allah yang menjadikan langit dan bumi ;)

suha said...

baca entry neh sambil senyum..saat melihat bintang adalah saat paling tenang (^_^)

cik aisha said...

CiptaanNya yang tiada tara...:)