Saturday, July 9, 2011

Peserta Bersih Meninggal Dunia

KUALA LUMPUR, 9 Julai: Seorang peserta perhimpunan Bersih 2.0 yang terkena semburan water canon dan gas pemedih mata di KLCC meninggal dunia sekejap tadi.


Baharudin Ahmad, 58 tahun, bersama rakan dan keluarganya berkumpul di KLCC terjatuh dan pengsan apabila disembur gas pemedih mata oleh pasukan keselamatan.


Beliau yang dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) disahkan meninggal dunia kemudiannya.


Jenazah beliau kini masih berada di HKL.

Menurut rakan beliau, Suhaimi Long, Baharudin pengsan selepas terkena gas pemedih mata di di bawa ke HKL di mana anak perempuan mangsa bertugas di situ sebagai seorang doktor.

SUMBER: HARAKAH

21 comments:

fiQ'Ra said...

innalillah~ sudah ajal... erm, nway jum tlg komen entry ni..tq;) jom klik cni & komen erh ;)

syrupmasin said...

alfatehah..

Bro ahmad said...

semoga roh nya di tempat orang beriman... dah tukar ayat yea..tak shoping2 lagi ke?

suhailaselaginella said...

al fatihah tuk arwah...

Bui Junaidi said...

innalillah..salam takziah buat keluarga mangsa..:(

Niena Pengembara Ilahi said...

Al-Fatihah..takziah buat keluarga arwah

alif haris said...

innalillah .. aduyai .. =.=

pamie said...

tak dapat bayangkan macam mana perasan anak arwah..takziah buat keluarga arwah..al fatihah..

sergeant keroro said...

al-fatihah.

p/s : ajal tak mengenal tempat

Tea said...

innalillah...

Syuxer said...

al-fatihah..

beLLa said...

al-fatihah.

Gadis Kecil said...

semoga roh arwah dicucuri rahmat. amin

Al-fatihah

Kalamhati said...

Al-Fatihah utk arwah..hmmm

visitme@FaTiN cOrNeR said...

al fatihah..

aiseh..macam2..

Noni Safuani said...

Innalillah...Al-Fatihah..

MisS HoNeY said...

innalillah..tkziah tuk fmily bliau.

cucu umie said...

semoga rohnye dicucuri rahmat..incya-Allah

Abang Stalker said...

ni yg dinamakn menuntut keadilan?membunuh org ada la..org bodo je x join bnd ni sume.innalillah utk si arwah..

Подтверждаю said...

as salam..
innalillah..

ish stalker ni. bodoh tak bodoh pun, dia juga makhluk Allah seperti hang. hang tak pernah bertindak seperti tu ke?

kan lebih manis kata, orang yang 'leka'. ni terang-terang ditujukan kepada sesiapa, ia berbalik kepada diri.. wallahua'lam..

'sebodoh2' manusia, kurang pandai lagi golongan yang mengutuk dengan ilmu, tapi bukan dengan fatwa.

faham maksud ni? renung2kan..
teguran untuk diri pakcik, dan untuk yang gemar panggil2 orang lain bodoh dan yang seumpama dengannya..buat bekalan untuk terus ingat menginngati..

nanti bila di alam pengadilan-Nya, bila disoal-Nya, mampu ke menjawab kenapa panggil 'orang' tu bodoh? wallahua'lam..

gedek! said...

dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali...