Monday, July 11, 2011

Rasa cam lam peperangan plak..

Isk.. dah 3 hari kot bunyi benda meletup ni.. rasanya cam dak wataniah buat latihan kot.. tetiba terkejut, rasa cam bergegar je bangunan ni.. biasannya diorang datang sini untuk latihan menembak atau baling bom.. semalam tgk ramai aweks berderet gi makan.. cuma satu jer yg saya tak suka, maaf ye wahai wataniah sekelian, bukan nak mengata..

Saya tak berapa suka ada diantara mereka telah mencemarkan cara pemakaian tentera.. bukan apa, bila dalam uniform sila lah jaga tatatertib kita.. ni tidak, rambut berkarat.. pakai uniform.. bila org awam tgk mesti diorang kata takde disiplin..

Nama sape yg tercemar? dh banyak kali terbaca kat berita harian, tentera pakai tak kemas.. utk makluman semua, pihak atasan sentiasa memantau pemakaian anggota.. bukan rambut jer, tapi keseluruhan.. sampai bulu ketiak pun diperiksa.. kalau nak sangat kaler rambut , tlg la pakai kain tudung tu yer..


20 comments:

azam said...

kebabommmm.......

teruk ye bunyinya.....gong kedak ke kat mana ni?

fRaMe+LenSeS said...

waaahh tentera niena.. wiwwwittt~~.. :P

Gelugoq said...

botakkan saja, tutup kes.. kan?

Sunah Sakura said...

kemsalam kat teddy bear belakang tu ye kak ros~~~ eh, patut la suka ros.. ekekekke...

syiela said...

wah ayunya pranita rosmalina.. wewit!

Niena Pengembara Ilahi said...

erk.. sy bukan pranita :D

Qaseh dalia adelia said...

wah tentera.. hihi

Dzarief Zuhdi said...

hehe.. teddy comel..
bukan askar jer.. polis pun ada gak kluar pakai selekeh.. penah skali tengok bebudak kena marah ngan pegawai diorang..hehe

muhamad hanif said...

mana satu yg interprem ni ? teddy ke ? atau..atau..??

GaRy™ said...

hahaha... gambar last2 tuh memang x boleh blah..

+_Miss.Jannah_+ said...

alaaaaaaaa... kenapa censor muka tu akaknye... :p

hehe, kem terendak ke kak? datang lawat bole? :p

arfah said...

smart la Niena :)

oPiE iSa said...

akak wataniah ke? wuwu...

Niena Pengembara Ilahi said...

erk.. xlah.. yg betul punya la kor jurutera.. tepek dh kjljd tu :)

oPiE iSa said...

kor jurutera? canggihnya,..... @_@

kagum!

Fad said...

hahaha..terbaek la niena...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

fuyoo...kor jurutera..

prnh jmpa org make up2 cenggini wktu g lat kat kem..

lawak tgk bila da berjemur tgh panas..

Подтверждаю said...

as salam..
aha~
dah nampak~
letrik dan jentera rupanya. haha~

ketua pakcik dulu panggil, geng kuda.kekeke. tak sayang mulut betul.memalukan geng kagat. wahaha~

oo..isu rambut dan tudung.hm..depa pantau pun, kekadang terlepas tapisan juga. hm.entah la. elok pasang cctv

=p

Подтверждаю said...

adei.
dah komen ke nih?
no cookies? internet pun pandai makan cookies. ingatkan manusia je makan2 biskut nih

=p

Подтверждаю said...

pengalaman?hehehe~
kagat yang sentiasa takde kaget~

XD

ada member pakcik tetiap hari dok ngomel. katanya, bab artileri rosak, kuda yang handle. tak boleh ke geng buku yang handle? prebet masalah mental, hantar ke geng buku der.. cuba sekali sekala tukar. haha~