Monday, July 18, 2011

Sangat-sangat penat..


Untuk hari ni, baru je online.. baru je balik dari jumpa pakar gigi kat PGAT.. semakin sakit rasanya gusi ni sampai seluruh muka terasa bahangnya..

Doc cakap gigi bongsu saya ni nak tumbuh tak dapat tu pasal sakit, bila buat x-ray.. gigi tu tersepit antara tulang rahang.. sebab tu rasa sakit sangat..

Ehh.. doc puji gigi saya hehe, sempat lagi lam menahan kesakitan pun nak eksen tu... isk, tak baik.. takde la.. doc cakap akar gigi saya ni dalam, tak macam orang biasa, gigi ni memang kuat tapi kena jaga betul2 takut nanti bila gigi sakit dan terpaksa dicabut.. membahayakan diri saya sendiri sebab akar gigi tu terkena saraf..

Nampaknya blog saya 3 hari lepas dan hari ni lesu.. teringin je nak update blog tapi keadaan tak mengizinkan, tak sangka.. nak tumbuh gigi yang bongsu ni pun sampai deman-deman.. dasyatt betul..

Oh ya.. ! harini saya dapat MC.. sila jangan jeles ye.. sekarang ni tengah panaskan bubur nasi instant, jap lagi nak makan dan ... apa lagi.. tidur la.... jumpa lagi ye kawan-kawan.. (~.~)

p/s: kat atas tu gambar kat google. camtu la lebih kurang gigi saya yg x-ray tadi.. tapi akarnya sangat dalam..


22 comments:

alif ismail said...

ya Allah...memang mcm menyakitkan..

sabar ye sis...

nak tanye, semua org mmg akan tumbuh ke gigi bongsu??

alif ni tak tumbuh2 lagi padahal dah lama hidup...huhu..

waN Mohd Salim said...

akak .. jgn la buat adik takut .. dah gementar tahap dewa ni .. larikkkkkkkkk

fa said...

erm.. teruknya sampai mcm tu sekali bahayanya..
erm.. semoga gg mencomel kak niena yg baby tu tumbuh elok2 dgn segera.. ^^

tamlegend said...

wah...sakit tu...sabar ya...

Santri T.P.I.N.I said...

mmg kena buat MOS ni niena...sbb gigi kedudukan mcm tu.

Bui Junaidi said...

uissshhh..ingatkan betul2 x-ray gigi niena tadi..ngilu pulak tengok..huhu..

syrupmasin said...

perghhh smpai kene xray..adoii

miloais said...

iols bleh imajin
sebab dah penah kena
malangnya... gigi tu tak dapat diselamatkan!
adehhhhh!~

Anak Wak Mail said...

alahai..siannya..semoga cepat sembuh miss niena!

Atiqah Wadiah said...

sian k.niena..saba yep..sy ada 1 lg gg bongsu x tumbuh..tp before2 nih alhamdulillah sy x demam tym tumbuh..hehe ^^

azam said...

adui...sakit gile nih....
sabar ye......

WuMing said...

Memang sakit pun gigi geraham ni bila nak tumbuh..

Mira R. said...

doktor tu saja je puji gigi awak.. tak nak awak nangis2 sebab sakit..

kehkehkeh.

Santri T.P.I.N.I said...

kalau URL niena unik, ceritala sikit...kami2 ni nak tau...

Tea said...

pergh, senget tu. memang merana lorh nk tumbuh. huhu. bw2 berehat ye.

Подтверждаю said...

as salam..lebih kurang macam gambar tu?
wow! kena bedh tu. dalam dihujung geng2 gigi~kalau senget..

niena suka kunyah makanan guna gigi geraha belakang ke?

kritikal juga t. kalau tumbuh, senget macam tu? ke..macma ank pokok? boleh pusing keluar? hehe..

sabar je..sakit sementara ;)

Niena Pengembara Ilahi said...

:) gigi niena ok je pakcik... xsenget pn hehehe.. otak je mengalami sikit senget..

abglan said...

He he he.. tak tau la aku dah tumbuh ke belum.. masaalahnya kebanyakan gigi kat dalam nie dah aku cabut.

Kang gigi bongsu tumbuh jadi gigi tunggal.

alif haris said...

alamak .. nnt sy nk tumbuh gigi tu pn akan rasa cmtu ke .. huuu

myhatiku said...

smoge gigi bongsu akk boleh tumbuh dgn jayanye..hehe

visitme@FaTiN cOrNeR said...

dulu wktu umo 16 prnh jd cmni gk..sakitnya ya Allah..tuhan jelah yg tau.

jumpa dktor, boleh plak dktor ckp nk kena belah gusi nie. apa lg, tkutlah..haha

tp xbelah pn.jz mkn ubt ja..xtau la nnt jd balik ke x..

Cik Ecah said...

selalu sakit gg bongsu huhuhu