Tuesday, July 5, 2011

Saya suka kan ini... !!

Erm.. saya ni sebagai seorang agent24.. sekadar part time je sambil dapat duit poket.. Saya buat dropshipping... tau tak apa itu? erm.. saya cari pera-para sakura peniaga kemudian saya tawarkan pada dia untuk mengiklankan barangan jualan dia tu.. kalau ada yang beli.. saya dapat komisen sket.. saya tak keluarkan modal satu sen pun..

Alhamdulillah.. nak kata maju tu takdelah tapi boleh la.... sebelum saya setuju untuk jadi orang tengah tu, saya pastikan dulu betul-betul, barang yang dijual tu berkaliti atau tidak, original atau palsu.. sebab dalam perniagaan ni kena berhati-hati.. kalau silap.. aishh.. saya tak sanggup berada dalam kemurkaan Allah.. tengok ni..

Nabi s.a.w bersabda: "Sesiapa yang menjual sesuatu barang yang cacat dengan tidak menerangkan kecacatan itu kepada pembelinya, ia sentiasa dalam kemurkaan Allah, dan Malaikat pula sentiasa melaknatnya."

Saya suka blog dia ni.. jadi, saya rasa patut kawan-kawan tengok sendiri... sila ke sana ye..>>>>


BLOG DIA BEST
.
.
KALAU  BERKENAN SILA LA FOLLOW SEKALI (^___^)
.
.

19 comments:

Jiji-Fify said...

mendalam sabda rasulullah tu. penting untuk org yg buat bisnes. :)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

ghost writer said...

tuh sebab aku takde talent dalam bab bisnis2 nih..sebab selalu kena tipu jer dengan penjual.cis!

aimie amalina said...

hee..tanx akak!kiki..termalu jap..hihi =)

Bui Idzra Ryn said...

uiihh,baru tahu..huhu..bui skodeng jap lagi blog tu..^_^

Aki said...

Aki slalu wat bisnes perkhidmatan peribadi je.. bab2 barang ni susah sket.. ^_^.v.. Hehehe..

saiazuan said...

btl2 :D

a letter for you
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/dear-wenger.html

Sunah Sakura said...

eh, eh..aimie...hehehehe

bibi bibo said...

dropshipping ? first time tgk ayt tu . bgs info tu :)

bibi bibo said...

dropshipping ? first time tgk ayt tu . bgs info tu :)

syrupmasin said...

fuyooo..akak rajin nih..

niena shopping2u said...

hehehe.. AKAK MALAS.. ops.. ter caps lock lak!hehe..org tu marah nanti

Pojiekyra said...

wahhhhh :D

miloais said...

uols... iols tak paham mende dropshipping tu... agent24???

bab blog tu... insyaallah iols gi jenguk
tapi iols pemalu hoccay!
hik hik hik

alif haris said...

3/10 drpd punca rezeki adalah drpd perniagaan kan ??

hehe lupe dah hadis tu ..huhu

Wanie said...

dropshipping?tolog jual barang org ke maksudnye?

fa said...

owh.. jap lagi fa singgah ke blog tersebut.. ngee ^^

Syuxer said...

berniaga jadi orang tengah best..:)..dapat komisen n dapat berinteraksi dengan orang ramai..:)

setuju ngan akak yang kalau nak jual kena barang high quality..

terjah aimie..:)

Подтверждаю said...

as salam..
pertama kali pakcik dengar tem tu..eh. he. link atas baru nak terjah. hehe~

thanks~

syarifahsidrus said...

uit, first time dengar~~