Monday, July 4, 2011

Sedih kan kalau macam ni..

Tadi call kawan, saje nak tanya khabar dia.. tanya khabar anak dia.. erm, Alhamdulillah dia ngan anak dia sihat.. Nak tau kenapa? kawan saya ni duda, ada anak satu.. sedih kan..? dia muda lagi, baru 24 tahun.. dia kawin pastu terus dapat anak, maksud saya bunting palamin.. erm..

Kisah dia ni sangat-sangat sedih, kawan saya ni orangnya hensem.. hehe, ada sesapa yang rela nak jadikan dia suami tak..? ops.. tak mungkin lagi kot, sebab dia sangat sanyangkan arwah isterinya.

Isteri dia meninggal masa melahirkan anak mereka, yang paling sedih.. perkahwinan mereka baru nak masuk 8 bulan.. orang kata baru tengah bercinta.. mereka kawin bukan atas dasar suka sama suka tapi sebab diatur oleh keluarga, arwah isteri dia ni sangat baik, kuat pegangan agama.. sangat cantik.. pandai lak tu..

Tadi rasa sebak je bila dia cerita pasal anak dia.. dia terpaksa korbankan cita-cita dia kerja sebagai engineer kat pelantar minyak, dia masuk IPGM, nak jadi cikgu.. katanya senang nak jaga si kecik tu nanti.. tapi skang ni dia ngah praktikal.. dengat citer ramai student dok minat kat dia.. haishhh.. bebudak nih !!

Tu lah.. orang yang baik selalu di jemput awal kan.. Allah lebih sayangkan dia.. kesian baby tu, kawan saya cakap perangai dia pun comel gak.. moga dia jadi bapa yang baik..

24 comments:

nurul nadia nasir said...

Allah lebih sayang kan arwah istrinya kan.

syrupmasin said...

errr..gile kesian..bapak yg tabah..

muhamad hanif said...

oh..mcm dlm tb jugakkn..

Nasriq said...

susah tu jadi bapa tunggal...

liyana said...

tibe2 sy pn rse sdih mmbcenye
kehilangan org yg disayangi..hmm

Syazwan said...

bagus!.tabah!.
kesian dia..

tyka said...

semoga dapat menjadi suami soleh dan ayah mithali . insyaAllah

waN Mohd Salim said...

akak kalau kawin .. ajak ps la kenduri

MAK TEH said...

assalam silent reader,maaf baru hari ini mak teh berkunjung balas ya.terharu bila baca entry niena hari ini..tell him,life must go on,apa pun yg terjadi mesti ada hikmah disebaliknya..Allah hanya menduga hamba2 yg disayanginya.

niena shopping2u said...

yup.. dia mmg sgt2 baik.. smoga dia mnjadi seorg bapa yg baik, mmpu jdikn anknye yg terbaik!

suha said...

siannya..semoga dia tabah

erk kalo tak keberatan,leh tak rekemen cik suha kat dia hehehe (^_^)

Sunah Sakura said...

insya'Allah jika ada jodohnya di dunia, akan dipertemukan Alah jugak nanti... :)

kotak bulat said...

sedih lak bila baca..dia memg kuat dan tabah sebb dpt lalui dugaan ni..

Koding said...

Moga juga dia mendapat seorang ibu yang baik..

Syuxer said...

hebatnya bapa tunggal neh..semoga bapa itu dan anak comelnya dirahmati dan dilindungi oleh Allah s.w.t..

Syuxer said...

pe kata akak jadi mak kepada anak comel itu..:)..

Titisan Hujan said...

semoga die tabah mhadapi dugaan yg diberikan..Allah itu kn maha adil.hilang tapi diberi ganti.tgh praktikal ea?kt mn tu.sma dgn TH la skg ni

ghost writer said...

taknak jadi penganti ker niena..?ada jugak yang akan berikan kasih sayang seorang ibu kepada anak2 dia..

aimie amalina said...

semoga die dcucuri rahmat kan =) semoga kwn akak dan baby ye owes happy!

Ums Niza said...

sedih gak aku baca cerita kamu nie...apapun itulah ragam dunia, ada senang ada yang susah...mesti hensem sangat kawan mu tu sampai orang minat kat dia...

niena shopping2u said...

Orgnye hnsem.. sbb keturunan mat saleh hehehe

Addin said...

Al-Fatihah..

insha Allah dia akan dipertemukan dengan jodoh nya nanti ;)

MisS HoNeY said...

ayah n suami yg baik ^__^

Подтверждаю said...

as salam..
tiada yang kekal didunia-Nya
jika ditakdirkan bertemu jodoh sekali lagi selepas ni ketika masih hidup, alhamdulillah..

moga si anak tak terabai..sama-sama kita doakan kesejahteraan diri mereka

=)