Wednesday, July 13, 2011

Susah kan orang camni..

Hurm... sakit gigi camni mula la nak rasa cam nak telan anak orang jer.. tapi saya sedar, saya ni bukan ular sawa..

Ada guest datang nak jumpa jumpa boss.. masaelahnye boss ngah melayan guest yang lain.. saya suh dia duk atas sofa lam office saya ni.. pastu dia mendesak.. cakap nak jumpa boss jugak.. tapi pakcik tu masih mampu menahan kewarasannya, dia takde plak hentak-hentak kaki..

Dah biasa kena camni tapi... skang ni saya ngah bertarung nyawa menanggung kesakitan.. gigi yang baru nak tumbuh ni ngah lawan gusti ngan gusi.. saya cakap kat pakcik tu sabar encik.. masih mampu berlembut.. dia plak skang ni cam gelisah..

Berkali-kali mendesak saya.. bila dapat jumpa boss ni.. grrr.... akibat tak tahan sangat dengan desakan melampau pakcik tu maka tercetuslah idea saya untuk mengepost entri yang melalut lagi merapu meraban ni..

YA ALLAH.. mintak2 la boss lelama lagi kat dalam tu.. biar pakcik ni sakit hati tunggu dia.. 


22 comments:

muhamad hanif said...

sakit hati dan sakit gigi..

mana best ?


wahahahahahaha

Подтверждаю said...

as salam..adoi..
bertenang. jangan gusar pasal gigi tu.
erk. perlukan blog pakcik? mau rompak pakcik? jangan~

pakcik tag team dengan geng sarung tangan penumbuk kang~

ahaha~

kotak bulat said...

ish..kb paling lemah kalau sakit gigi..bila da sakit gigi, kepala pun sakit jugak.. :(

Подтверждаю said...

niena, ada kayu sugi? kalau ada, bahagian yang 'berbulu tu, usap2 pada bahagian sekitar gusi yang sakit tu.

kalua takde, buat cara aas. niena amik tangan kanan, tekupkan pada pipi, kat bahagian yang sakit, ucapkan doa kat bawah ni sebanyak 7 kali :

Ya Allah hilangkanlah darinya keburukan dan kekotoran apa yang dia rasakan dengan permintaan NabiMu yang mempunyai pengaruh dan diberkati disisiMu."

insya'Allah..

Fad said...

pakcik tu ada kecemasan tu..huhu

ahahaha..xnak bg duit raya...akk bg hadiah nak?

Niena Pengembara Ilahi said...

PAKCIK.. maceh ye.. nk cuba.. :D

Syazwan said...

saya lah pak cik itu..hehehe..

sabar ye..
saya sakit gigi gak..

kalo telan ubat tahan sakit tak jadi ke?

selendang merah said...

kak...2 in 1 yew....x pa2 kita doakan bos lama-lama..hehe...

EZAN IDMA said...

hahah sabr ye :)

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe ngah menanggung kesabaran yg menggunung ni .. kalo tak, abis la pakcik tu hehehe..~ayt cm budak jahat sgt

Kapten Atok said...

silap haribulan ada pakcik kena marah ni

ok... saya berlalu kembali. takut

mizzkechique said...

byk2 sabar...

cucu umie said...

kehkeh..relax2 sis..kecian juga pakcik tu tpi sabar itu pntg..hehe

p/s: semoga cept2 lh gigi tu tumbuh yer

Подтверждаю said...

hehe. sabo2. tapi kalau ikat dia kat tiang boleh jer. haha~

kalau takde tanda2 sakit tu surut, ambil garam, campurkan dalam ir,. bila dah garam tu bersebati dalam air, buat kumur2 air tu sambil baca doa tadi sebanyak 7 kali. jangan lupa. mulakan dengan bismillah ;)

insya'Allah berkurang sakitnya

Fad said...

garang la baby ni..gigi xtumbuh lg nak grrrr ea..haha

syrupmasin said...

haha..ta kan dah besar dy hentak2 kaki lagi kot kak..haha..

Queen F said...

HAHA macam adegan drama tv je.. ekekek :D

mykhalis said...

itu pakcik saya..sian tau dia tunggu lama2

Bui Junaidi said...

sudah jatuh ditimpa tangga..hahaha..sabar niena sabar..*_*

YAYA AZURA said...

sakit gigi mmg tak tertanggung..bunyi bising sikit pun rasa nak amuk..apetah lagi berdepan dgn org yg tak paham2 tu...sabau aje lerr...

Anum said...

sabar ek

Sunah Sakura said...

bagus gak sakit gigi, sambil kene layan pakcik tu, terhasil entri akhirnya... :p