Tuesday, August 9, 2011

Bangga sebab tak puasa atau bangga sebab apa?

Pompuan dan datang bulan adalah perkara yang normal selagi tak mengalami manopause.. kalau tak datang bulan baik gi cek doktor cecepat.. tapi wajarkah kita berbangga dengan ketidakposaan kita? menunjuk-nunjuk.. publish kat fesbuk memasing... bangga dengan orang ramai bahawa dirinya itu tak pose.. malu la weh..

Kalau bukan bulan pose bleh plak nak malu, kalau dak laki tegur "ko period ke?" tau plak terasa nak karate.. tapi apsal bulan pose rasa bangga lak? bangga sebab tak pose ke apa? bangga sangat ke sebab dapat tinggal pose dengan tak sengaja? nak menunjuk kat orang lelaki ke apa? hello... bangga sangat pun tak guna gak... nanti kena ganti gak pose tu..

Bangga hingga memalukan diri pun takleh jugak... update status pastu orang dok komen yang merapu meraban, suma orang tau wanita yang normal takkan cukup puasanya dalam sebulan.. jadi takyah la nak bangga2 sangat yer, saya pose pun tak penah penuh tapi takde cakap kat orang pun kecuali atas sebab lain.. sebab nak baca quran atau solat atau pape je lah.. takyah la nak update status diri tu tak pose..

17 comments:

muhamad hanif said...

saya pun taktau kak sebab apa, mungkin dorang ..Errr..

cik aisha said...

xpuasa senyap2 suda....huhuu.xpyh la canang nk bg suma org taw.

Shaherah said...

shera ade jumpa kat facebook macam ni.. bangga gler tak puasa..

shera serius malu nak update yang tak puasa.. kengkadang bler tak puasa pun macam puasa.. tak makan.. minum air ja..

tapi memang pelik orang2 ni bangga tak puasa.. nak menunjuk yang dia terlebih normal kot.. >.<" macam alien lar kan.. hahaha..

azam said...

malu weh......hehehe....xpuasa. Tak anak jantanlah....budak kecik umur 5 tahun pun blh tahan puasa. MALU lah ......Tak malu kat orang pun, setidaknya malu dgn beruk. HAHAHA

cucu umie said...

tak guna pon bnga xpose.. lagi dpt bnda len adlh..aishh kalo xpose diam2 sudah

muz said...

tulah budak2 sekarang, semua perangai makin pelik2 dah... :)

Bui Junaidi said...

update kat fesbuk sbb tak puasa..?tak patut,tak patut..huhu

Gen2Merah said...

iyelah kan.. senyap2 udah laaa... ni nak annouce dalam FB dia buat period watpa.. bikin makhruh kaum lelaki je kalau baca kan.. ehehe

BeloG MTT said...

Kepeningan dengan perangai yang di tonjolkan zaman sekarang.. =..="

Salam Ramadhan Kak Nienaaaaa !

ABU said...

eh ade jugak ke orng mcm tu hahaha macam2 la..

sifu im said...

haha..ntah..allah bagi cuti head bkn suh bangga2 kn

BERT said...

aah pelik kan.. tak pose pun bangge.. yg saje ponteng pose pon bangge jugak...

yg pose tak sembhyang n tak tuutp aurat pon ader juge...

muhasabah diri sndri ni.. ehhee

gedek! said...

tu namanya GILA!

alif haris said...

haha .. orah cmtu pn ade eh ..
ish3 .. akak tegor la die ye :)

syrupmasin said...

wowo..seronok tuh bg tao dekat sume yg dy ta puase..ape lah kan kak..adoii :D

Qaseh dalia adelia said...

tak tahu malu kot ngee

Ezad Skytech said...

rasanya tak perlu kot nak update status mcm tu..