Tuesday, August 23, 2011

Dia ni pun nak bergurau jugak..

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.. selamat pegi dan salam sejahtera buat pembaca yang dikasihi sekelian.. pagi ni hujan lebat selebat-lebatnya.. kalau dapat tarik selimut dan tidur best gak ni... tetiba je rasa cam best jer memiliki kerjaya sebagai seorang surirumah.. kan.. kan.. kan..

Cam biasa.. hari ni adalah 23/08/2011.. hari yang ditunggu-tunggu oleh penjawat awam.. semangat berkobar-kobar melawat Affin Bank Online sebab nak tengok berapa sen pendapatan bulan ni.. biasanya Affin Bank saya biarkan lam tu tak lebih 150 pun.. tu pun khas untuk potongan tol .. bila tengok account terkini.. jantung ni hampir-hampir luruh jap.. betul ke nampak banyak ni? apsal tak masuk... mula la nak nangis... jam kat dinding dah kul 8.30AM.. isk.. takleh jadi ni, saya call kawan.. pastu dia pun cakap.. "ko apsal gelojoh sangat ni... baru kul 7 lebih.. mana nak masuk lagi.."

Huh... jam kat dinding tu cuba nak memainkan saya ye.. nasib baik rete kerajaan, kalau hak milik persendirian memang ke tong sampah la jawabnya,  jam kat hp baru pukul 7.25.. memang la Affin Bank masuk lambat.. kalau selalu camni leh kena sakit jantung kot.. perasaan bila tengok duit tak masuk tadi... mula la terbayang wajah mak.. wajah anak2 sedara yang mintak duit raya.. huh... itu cuma mimpi buruk.. sila abaikan..!

21 comments:

Waqheh said...

duit pe niena? gaji ke bonus ke saham ke? gua tak paham...

Cik Bell said...

hahaha..akak excited sgt nie. ;p

fazrulnoor said...

cepatnye masuk

Mr.Baiz said...

esok masuklah tu gaji..hehe

Anum said...

ala sedihnya
mungkin kejap2 lagi

::Cik Pija:: said...

excited punya pasal cik niena sampai jam pun salah tengok :P hehehe

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

chill lah kak..nnt dapatlah :D

aizamia3 said...

gaji ke bonus..?
kalau dua2.. alhamdulillah..

BeloG MTT said...

Haha akak eksaited sangat nak check tu yang teawal sangat..Sekarang cuba check..

p/s : Duit raya untuk MTT ada tak? Hikhik ^^

WuMing said...

Ha..ha..ha.... sabar laa... jangan buang woo.. HAK MILIK KERAJAAN tuu.

Sebut pasal kerjaya sebagai "Suri Rumah Tangga" ni memang best...

Tapi mereka juga ada tanggungjawab yang berat taw...

Isteri WuMing "Suri Rumah Tangga" Laa..

Bro ahmad said...

tunggu duit bonus ehh nnti kuar boleh belanja hehee..nnti dapat la tu..doble lagi

maszull said...

salam niena...alahai cian nyer...sabo je mesti ada punyer tu...

dpt bouns ke niena...:)

Aki said...

aik,tentera awal masuk ke?? ho ho ho.. bukan 24 ke?? dalam takwim 24 la kak.. tatau pula kalau tentera awal masuk.. hehehe.. ^_^.v.. (pun sedang mengecek.. ho ho ho)

MARIA LIZA said...

gaji bulan ni 24hb lah..next month 22hb Sept, Oktober 20hb, November 24hb..Disember 19hb...Ha dah complete jadual Maria bagi..he..he..

Asakura said...

eh, duit apa tu? duit bonus ke?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bonus raya ker uols??

Cik Asma BLuppy said...

nk duet raye jgk.....huhu

Anak Wak Mail said...

wah..nampak tak wajah saya mintak duit raya??haha..:)

sergeant keroro said...

hehe, pernah jugak jam menipu XD

cucu umie said...

sediakan wet raya untuk ayie juga..hehe

Nur Zulaikha said...

akak...nak duit raya blg tak?hehehe