Sunday, August 21, 2011

Ehhh.. duit sape ni?

Assalamualaikum, selamat pagi dan salam sejahtera.. Sekarang ni kat rumah kakak di Seri Kembangan, abang ipar mintak datang sini temankan akak untuk 2 hari.. dia balik kampung sebab nak hantar motor saya.. cam biasa la.. saya jejalan bawak anak buah..

Kat KL ni buang masa je kot kalau nak naik keta, setakat petrol seploh hinggit tu kim salam jer la.. abis kat jem jer.. lagipun gi  The Mines, kalau gi sana parking RM4.00 kot.. lupa la.. biasanya hari cuti mahal dari biasa, dah tu kena cari parking lak.. bagi menjimatkan rm4.00 beserta petrol yang abis kat jem jer yang dah rm3.00.. saya naik la bas.. TOTAL: RM1.80 jer pergi balik sebab  balik free.. jimat RM7.00, leh.. wat bayar tol balik kampung nanti.. huh.. buat bajet kat sini plak..

Dalam bas tu sesak betul.. dah la jem teruk, saya dgn anak buah berdiri jer la... sakit hati plak bila tgk anak-anak muda duduk dan biarkan ibu mengandung dan warga emas berdiri.. sampai hati diorang.. sebab boring tatau nak watpe.. saya pun cakap "Eh duit sape jatuh rm50 tu??????????????????? duit abang ke ni?" saya meraba-raba poket anak sedara saya.. bila saya cakap camtu suma pegang poket cari duit memasing .. pastu pandang lantai nak cari duit tu..

Saya yakin.. mesti diorang tensen tahap teruk ngan saya.. haaa.. tu la, bab duit laju je, tapi kalau nak kasi pertolongan... punya la liat.. sesapa yang terkena ngan saya senalam.. mintak maaf ye....

27 comments:

::Cik Pija:: said...

hahahaha btul2, bab duit laju je manusia ni. :P

cikpija kalu nak gi shopping ke naik public transport la sng dan jimat ^_^

Cik Bell said...

a'ah btul2..kdg2 tgok lelaki yg lebih bertenaga dari wanita..wat dunno je..geram betOl..terbaek la kak niena wat gitu.baru pdn muka..heehe

JIJI YU said...

lipakkk

Pojiekyra said...

hahaha bguslah akak :)

Santri T.P.I.N.I said...

bab duit, orang memang laju niena... nak nak kalau dapat free...

Waqheh said...

keh3..bab duit laju je kan...

miss inna said...

haha! nakal jg kak nienan nie..mesti ramai yg terkena tu kan..^^

Syazwan Che Deraman said...

laaaa..duit saya tu!!.
wat mari sini?
tahun ni boleh la bagi duit raya ke saya owk?.

aimie amalina said...

kikiki
teror tol akak bab2 gni..hehehe
tapi betolla kak
bab duet laju jek
bab prihatin kat owg lain
jao sekali..

H.J said...

arghh..tensen.tak nak maaf la

Titisan Hujan said...

hahaha

blh thn jgk akak ni.ptot la smlm rs cm knl

Kalamhati said...

hahaha pandai nina!
kalu duit no satu je kan..

Fad said...

serius ke wat camtu?hahaha..memang muka selamber..terbaik la..hehe

muhamad hanif said...

"semalam" lah ..



ahahahhaha =)

d_LA said...

apelah ssh sgt org kite nk bg tmpat duduk kat org yg lbh memerlukan kan? bagus rrr wat prank camtu..hehe..

Luqeem™ said...

hehe..semua dah terkejar kejar dengan duit..

delarocha said...

pandainyeee

syrupmasin said...

haha..style la kak :D

Anak Wak Mail said...

parking kat mines bukan 2 je ke??park kat luar dari bumbung la..hehe

haha..bagus betul buat camtu..=) thumbs up!

Dynda said...

hahaha.. terbaik la sis. pdn muka dorg. hakhakhak

visitme@FaTiN cOrNeR said...

hehehe..bijak2..

tulh..klu kat KL duit 50ringgt mcm 5ringgt ja..

tu kira org dh bekerja pn kena pndai bajet. kami yg student nie erm lg lah..hehe..

slmt berbuka..

alif haris said...

hish .. pntang dgr tang duit laju je dorang ..
haha ..
kan dah terkene ..pdn muke haha

princess ugly duck said...

hmmm..betoi gak..laju jer kalau cakap pasal det maklumlah zamn materialistik

ZORA said...

haha..berani tol wat gitu..tapi mmng patut pon...org skang mmng susah nak bg ptolongn..:)

aizamia3 said...

normaller.. masih ada yang buat tak tahu kalau melibatkan ibu mengandung dan orang tua.. tapi tak semua macam tu.. masih ada yang berhati mulia..

tamlegend said...

kenapa tak cik niena je ya bg pertolongan? berani tol buat mcm tu...bantai nya ada samseng dlm bas tu masak la ko cik niena oi...

Bui Junaidi said...

berani nya cik askar ni..hehe..tp padan muka dia org tu..haha