Monday, August 8, 2011

Gambaran dia mungkin tepat..

Malam ni tak mampu nak tarawih lagi. kepala pun rasa cam kena bius jer.. masih sakit berdenyut-denyut ni, tapi hilang jap lepas tengok berita tentang bonus kat TV3 tadi.. hehe, takpelah.. dapat separuh pun kira ok la tu dari tak dapat langsung kan...? bersyukur dengan apa yang dapat... jika kita terasa susah, masih ada yang susah kat luar sana..

Hurm... lama tak online chat kat FB.. tetiba tadi cam tergerak hati, ada sorang silent reader sapa saya.. kami chat kosong, dan dia bercerita tentang penulis kegemarannya.. nampaknya minat kami hampir sama, jadi kami berkongsi lah cerita..

Dia sempat godek2 rahsia saya, erk.. tapi bukan rahsia pun.. katanya melalui penulisan saya dia gambarkan sesuatu.. erm, pada saya dia mungkin boleh jadi seorang penulis yang baik.. mampu mentafsir setiap penulisan saya yang tak berapa nak bagus tu.. dan ianya hampir tepat..
"memang ikut personaliti awak, awak bukan jenis yang bersosial sangat... suka romantis, tapi bukan terbuka tapi tertutup... suka buat kejutan, dan yang mengejutkan.."
Nampaknya saya masih takleh nak aktifkan diri sepenuhnya dalam alam maya ni dalam masa seminggu ni.. mungkin dapat update entri dalam 4-5 sehari je.. nak blogjogging pun masih tak mampu, masih bizi dengan kerja.. novel yang ditulis tu terbengkalai lagi.. bila la gamaknya nak siap ni ye.. tapi... hati berbunga bila mengenangkan bonus.. semangat je nak keja esok huhuhu..

24 comments:

Ujang9897 said...

hee

mas saari said...

lega kan dpt bonus...
boleh lah akak shopping baju raya utk anak2... akak takde pun takpe!

Umedia Network said...

huhu. Tak pe2. Lebihkan kerjaya niena. Keep it up. :)

PinKy MoMMa said...

boleh belanjer kepek pisang sebungkus hehe :)

aimie amalina said...

waaa..
buat novel ke akak?
kikiki
nnti siapkan dan publishkan eyh
ehehee
ada ciri2 penulis ni..hehehe =)

btw akak..
get well soon taw..
take a guuuuuuud rest..
xpe..dah sihat betoi2 baru bole smbg beloging smpi lobam2..hehe =)

take cre sis!

Bidadari Syurga said...

heeeeeeeeee... jaga diri sebaik mungkin ok?

p/s: lama juga kita tak dtg sini...

Syazwan Che Deraman said...

yaayy yaayyy..
abah dapat bonus!

NasZ said...

sama la kita. happy.

MOHD NASER.com

muhamad hanif said...

weeewwiiit,,


silent reader tu kira secret admirer lah kankankan ?


ehem-ehem.

Tukang Karut said...

hoho... aku bukan berbunga bunga lagi dah... dah kembang setaman dah hati ni... hoho...

syrupmasin said...

kak..silent reader tuh laki ke perempuan...ececece :D

peNulis SeNjA said...

huhhuhu best dapat uang raya

Bro ahmad said...

saya la silent reader..tapi dah komen pulak erkkk

Luqeem™ said...

ok la tu klu shari dah 4-5 entri..hehe..

smoga sihat dgn baik..:)

mawarseri said...

wah...mau dpat bonus...bak sikit..hihihi..slm ziarah from mumbai..n teruskan berkarya kalau berbakat

Ezad Skytech said...

bonus..sape tak nak kan..hee~

amna said...

Dia menciptakan manusia pelbagai-bagai. setiap satunya saling melengkapi :)

bonus3 :) seronoknye..

TeAqArH said...

kak niena tulis novel ker???tak sabar nk baca..

Waqheh said...

bonus mende niena? gua tak tgk berita td..sebok...

tahniah ler

kotak bulat said...

kb pun bz..sehari 2 entri je.. :(

alif haris said...

bonus2 best :)
blnje sy kak hahaha :D

wah hebak la die tu .. boleh mntafsir melalui penulisan .. :)

cucu umie said...

hehe..dpt bonus tu mai sat blnje ayie ker?? hahah

visitme@FaTiN cOrNeR said...

bonus..ehem2..mcm ada bau2 duit raya nih..hehehe..

miloais said...

ada jugak kan... walopon rm500 jer...

duit minyak dan tol balik kampung barangkali???