Tuesday, August 23, 2011

Jadilah penipu yang berbakat besar..

Hutang adalah wajib dibayar walau ianya tak dituntut.. tapi yang skang ni saya takmo citer pasal dosa berhutang, suma dah tahu kan .. dan menipu juga adalah salah satu dosa.. saya pun takmo citer pasal dosa menipu..

Kalau nak jadi seorang penipu yang berguna dan mendatangkan manfaat pada diri sendiri.. sila kaji dulu apa yang kita nak tipu, jangan main ikut dan mulut je nak sebut.. al kisah.. sorang hamba Allah ni pinjam duit, bila kita nak tuntut tak tergamak plak.. jadi buat-buat la tanya kabar..

Bila saya call je dia, terus dia mintak maaf.. katanya sorry sebab tak sempat nak  masukkan duit kat bank, sebab musababnya keta dia rosak, takde kenderaan nak gi bank.. bila ditanya rosak apa, katanya timing belt rosak.. kena tukar timing belt.. saya tahu kereta dia cop Myvi 1.3, nak pastikan lagi saya tanya keta apa.. dan betullah.. jawapannya Myvi 1.3.. saya tanya lagi, pasti ke rosak timing belt..? dia kata yaa... pomen tu yang cakap timing belt rosak..

Agak-agak la nak kencing pun... Myvi mana pakai timing belt cik abang oi.. myvi bukan ke pakai timing chain? dan lagi.. timing belt mana leh rosak.. benda tu akan putus kalau kita tak tukar, kalau sampai putus suma lingkup la engine tu.. valve, piston, silap-silap kena top atau overhaul la engine tu.. mentang-mentang saya ni perempuan senang-senang nak tipu ye? kantoi la orang laki tatau pasal keta..

21 comments:

Asakura said...

sy pun tak tahu apa tu timing belt, timing chain...ha3...

sergeant keroro said...

owh, baru tahu. huhu T__T

hutang wajib dibayar sekiranya mampu, tak baik melengahkan. :)

muhamad hanif said...

ERrr,


dia yang tak pndai menipu, saya pandai.



lalalalalallalala.

kotak bulat said...

nk menipu... gne mcm2 alasan kan..

BERT said...

ahha nak tipu pon kene la ader ilmu kan hehee

cik najihah said...

kan dah kantoi

ApiH said...

tipu tak tengok orang tu.. kan dah kantoi menipu... heheee..

JunAina said...

hahahaa...leh cam gitu laks...memalukan kaum adam jerk...

Azura Mendezz said...

Duhh~~ sgt kantoi!Hihihi! =P

cucu umie said...

dia mahu menipu tidak bertimpat..btw, dia pon kurng tahu pasal kereta..

ayie pon kdng2 lemah sikit bab kita nie..hehe

Cik Bell said...

dia igt kita nie tak tahu pasal kereta..tak berbakat besar sgguh.sabor je la..

syrupmasin said...

err..lempang je kak org mcm tuh :D

aimie amalina said...

hehehe
menipu kat owg yg salah..haa...
tu ah..ayooo

SweetSmileGallery said...

entry yg bagus :)

Syazwan Che Deraman said...

kurang asam punya orang..ape, ingat orang bodoh ke nak tipu macam tu.
hmmmm..penipu!.

saya ada masalah yang sama.
segan nak kutip hutang.
dalam bulan pose ni, dah rm30 orang berhutang dengan saya..saya sentiasa ingat, tapi entahla dengan dorang..buat buat tak ingat, or diorang ingat saya ni tak ingat..

saya plak senang bagi pape if ada orang nak pinjam..tapi segan nak minta balik..hmmmm..

macam mana ye nak minta.
any tips?

Aki said...

waktu bace mule2 tu,rase macam ganjil je,myvi 1.3 pakai timing belt.. skali tengok,akak da bagitau yang tak pakai timing belt.. haha,nak kencing orang pun tak pandai,rasanya,die pun tatau kot,saje je nak gune alasan tu.. kan dah kantoi.. hahahahaha.. nak aki belasah die tak?? :-p

azeelia azman said...

ok xtau apa pom pasai kete.tahu naek jep.haha.

cik aisha said...

ssh betol kalau org yg mmg xreti nk bayr utang ni...ada je alasan nak bagi sampai la alasan tu menjerat diri sendiri..dah kantoi pun ttp xnk bayar gak..apa kes..

pengemisCinta said...

owh..lelaki pun ad jugak tatau sal keta ka..haha;)

pamie said...

haha,kantoi..tak baik menipu bang,hehe..

alif haris said...

huahuahua .. nk tipu kene la professinal :D
ni kantoikan diri sndiri ~