Tuesday, August 16, 2011

Nak balik kampung ke??

Erm.. tak lama lagi cuti raya, tapi tatau la saya dapat cuti bila.. bergantung pada Tuan Boss.. kalau dia cuti, baru la saya dapat cuti.. sape nak ganti tempat saya kalau saya cuti sebab semua orang nak cuti.. lagipun yang tinggal cuma yang on duty je lah.. berbalik pada tajuk yang asal.. di musim perayaan ni mesti ramai yang pulang ke kampung, yang baru kawin tu mesti rasa agak kekok sebab pertama kali raya bersama pasangan kan..? mesti pakai baju raya pun sama warna.. cute gitu.. hehe..

Biasa la.. kalau dah ramai yang balik kampung mesti la jalan jem teruk.. tambah lagi jalan ke Pantai Timur... memang teruk, kalo tak sediakan makanan berbuka.. makan asap la jawabnya kan.. rindu plak zaman training dan study dulu.. kalau balik kampung kami konvoi ramai2.. lebih 10 buah keta.. saya sorang je la pompuan.. masa tu saya pakai keta kancil je, senang jer nak cilok.. lepas raya, berderet la sampai surat saman..

Tapi kali ni.. raya balik sorang2 je lah.. takleh cam dulu lagi.. kawan2 yang lain pun sama, ada yang posting Sabah dan Sarawak, yang tu lagi la takleh balik kampung.. leh balik setaun sekali je la.. kalau ada duit lebih boleh la nak balik tiap bulan pun tapi penerbangan sendiri.

Jadi.. kepada mereka yang pulang ke kampung dengan memandu seorang diri tu sila berhati-hati, amalkan langkah-langkah keselamatan, bagi kaum hawa plak.. kena tahu sikit2 cara2 nak menyelenggara kenderaan, pastikan kenderaan diservis terlebih dahulu, kalau takut kena tipu sila bawak sorang kawan yang tahu pasal keta.

20 comments:

Ku Azhar said...

blh la blh la blh la :p

Mr.Baiz said...

nak cti lame..hukhuk tapi cam x boleh jew..ok hati2 balik kampung

miezah said...

jum blik kg !!!
lama xsggah sini ..
huhu .. ^_^

azam said...

tolong servis keta saya.....hehehe

BERT said...

tasaba nak balik kg beraya sakan huhu

Waqheh said...

bukan takat tukar seniri. pompuan kalo dah boleh sebut dan kenal timing belt dah ckp pakar dah....syabas

Pn. Sheila said...

bw niena la pg servis kete... hehehe... sy pun dh ingat kg nie, camana.... huk huk huk...

Jiji-Fify said...

tu lah dugaan orang berkerjaya ni kan.. kadang2 terpaksa tak balik kampung sebab kena kerja.. :)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

WuMing said...

Bab jem time raya ni memang masakk...

WuMing pernah bertolak 3 hari sebelum raya dari Shah Alam ke Penang...

Makk ooii... Macam bukan naik
mcm H/Way...

Tension woo..Tapi kalau tak rush.. ok laa...

::Cik Pija:: said...

waahhh sronoknya balek kampung. cikpija dh lama dh kt kmpung ni, after raya kena smbung blaja balek. T_T

Bui Junaidi said...

bui balik kpg hubby tahun ni
ambik masa 10 jam perjalanan(drive)
thn lepas tak balik,rindu dekat mertua..*_*

mas saari said...

akak pun tak sabar nak balik beraya kat kampung... best!!

syrupmasin said...

kampung saye sebelah rumah je kak :D

miss inna said...

background music: BALIK KAMPUNG...
haha! inna pun pernah jg wat kanvoi ramai2 kat blk kampung time nak ramai,dan seriously memang best masa tu..happening! ^^

BeloG MTT said...

MTT pon tak sabar nak balik berayaa.. Minta la di lembutkan hati Tuan akak tu bagi akak cuti tahun ni yer... Aminnn .. :)

Fad said...

betulkan keta akk...!hehehe

Aki said...

Nak tumpang inspira balek kampung.. ^_^.v.. Oppss,kampung aki sebrang laut.. ^_^.v..

Mekar said...

hati2 la memandu kalu sensorang tu. awk anak dara. org jahat ni suka memerhati kita org pompuan nak-nak yg tak berteman ni

aimie amalina said...

hahha
salah org la kan kak kalo menipu...huhuhu

alif haris said...

hehe kak kor ape ??
selamat berhati2 dijln raya :D