Wednesday, September 14, 2011

"Dugaan seorang pekerja swasta"


18 comments:

Santri T.P.I.N.I said...

dah ambik takaful etiqa dah...

JIJI YU said...

kalo majikan ok..sebenarnya kerja swasta lagi best

HAFIZAL said...

amik sy prudential takaful insuran

segala perbelanjaan perubatan ditanggung

JunAina said...

kalu dah not fix to work dia boleh claim socso...banyak lagi saluran kain boleh digunakan. untuk bermewah seperti bekerja mungkin tidak mungkin hanya cukup untuk meneruskan keidupan...

kerja swasta ke kerja kerajaan ke yang penting kerja dengan telus tp mak ayah dulu2 lebih suka anak2 kerja kerajaan...kerja gomen...:)

aimie amalina said...

haiyooooo
ciannye kwn akak
huuuuu
kerja swasta ni ada baik dan buruknye kan
huuuu
semoga dpermudahkan urusan kwn akak tu

Ummi_R❀salici❀us said...

salam,
umi pun tak ambil lg insurans huhu~
insyaallah nak amik jugak tahun depan, moga2 sempatlah....
beringat sblm kena :)

Atiqah Wadiah said...

turut rasa sedey dgn kejadian yg menimpa kwn akk tuh..arap dia dpt trima dugaan ini dgn hati yg sabar

azam said...

penting insuran dik oii....hehehehe

menabung dan utk kesihatan

Ellen said...

Keja kat mana pun ok ja kan sis..asalkan dapat rezeki halal..hehe..

Lama tak singgah sini..apa kbr?

Kalamhati said...

hmm btul tu..
apa2pun mesti ada persediaan utk unexpected things yg akn berlaku dlm hidup kita..insurans nyawa tu tak seberapa jumlahnya jika dibandingkan dgn kesusahan yg akn kita akan tanggung jika berlaku sebarang musibah dan ketidakupayaan diri kita utk kerja nnt..

Syazwan Che Deraman said...

depends pada majikan jgak kan?.

anyway, thanks sebab remind.
insurans tu penting.

Bidadari Syurga said...

semoga kawan tu sembuh. memang risiko kerja swasta tiada jaminan. tapi ada juga kerja swasta yang cover tapi kena pandai pilihlah.... yang kerja gomen beruntung. kerjalah elok2... saya ni kerja swasta gak. bila terbaca entry awak ni. buat saya terfikir. untung nasib timbul...

p/s: pernah saya eksiden... syarikat tmpt saya tak cover satu senpun/ sdih memang sedih. tapi nak buat camana. rezeki kita tak sama dengan orang lain. thanks awak untuk entry nie... tersedar pentingnya insuran yang betul.

アヌム ちゃん said...

moga rakan sekolah tu cepat2 sembuh..

anismelon said...

kesian kwn toh..anis pon xamik insuran..huuu..keje ans merbahaya..

Kancil 8349 said...

sedih juga kancil baca entri kamu nie...memang betul...tulah sebab Kancil berhenti dari sektor swasta...bukan sebab itu juga...politik pejabat..kalau ndak pandai boleh dibuang kerja

delarocha said...

berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.

harap2 rakan tu byk bersabar atas dugaan ini.

Anak Wak Mail said...

kesihannya dia..tu la,,sape nak beli insurans bagitahu saya!hihi..:)

tamlegend said...

nak beli insurans boleh kontek cik tam yer...hehehe.tak semua pekerja swasta tu takde insurans cover...cik tam sendiri kerja swasta...tp tak pernah bayar bil tok sebarang perubatan selama ni...ada pro n kontra nya...kena tgk byk side...hehehe...apepun cik bersyukur dengan ape saja kurniaNya...