Saturday, September 3, 2011

Hai... lawo keta.. ehhh... jatuh parit lak...

bukan milik saya...

Kakak ada pesan.. kalau nak wat kenduri kendara ni tolong la jangan buat hari perayaan, tak kira lah raya haji atau raya puasa.. buat naya kat orang nak datang je... ye ke? ntah.. yang pastinya waktu itu adalah waktu yang paling sesuai..

Masuk kampung jalan bukan main sesak lagi. Nak nak lagi yang driver tu baru dapat lesen terbang.. aishhhh... ketensenan mula la menguasai jiwa. Dah dibagi laluan pun masih takut-takut lagi nak bergerak, sampai satu tahap orang lain yang kena turun (tak kenal sape) tolong alihkan kereta dia.. isk.. isk..

Ada jugak yang sombong tahap dewa.. dibagi laluan, usah kata nak angkat tangan.. senyum pun tidak, alaaa... tau la kita ni pakai keta kecik, buatan Malaysia je.. dia punya Skyline, Mazda.. nak sombong.. tak kemana pun sombong tu... jatuh lam parit gak.. PADAN MUKA? memula fikir camtu... tapi bila fikir balik.. ALLAH tu nak tunjuk kat dia.. jalan pandang langit... sekali sekala pandangla bawah.. jangan ingat anda tu pakai keta besau orang lain tu tak mampu nak miliki keta yang sama cam awak..

Tu la.. bila orang kasi laluan untuk kita, bukan mintak penghargaan apa pun.. sekurang-kurangnya perlahankan kenderaan tu, senyum sikittttt je... tak tergoda pun tapi tanda penghormatan pada orang... kita Raya sesama... bermakna kita ni punyai agama yang sama.. tak salah kan saling menghormati walau pangkat kita setinggi gunung pun.. kan.. kan...?

21 comments:

Mr.Baiz said...

jgn sombong kan..tu la akibat

miezah said...

orang mlayu skang sush nak snyum dah .. ;)

Tukang Karut said...

hoho... nasib baik lesen aku lesen berlari... tak terbang punya... hoho...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

lesen terbang? cane tu?hehe..

org sombng mmg xkemana. kt akhirat nnt duduk kt padang mahsyar yg sama jgk..

miss inna said...

mcm2 ragam pemandu skgr nie..
tp inna pula masih cuka jg nak drive even da ada lesen..hehe!

gedek! said...

OK.... unlce memang susah senyom....

Akak Kopi said...

kan dah masuk parit.. abih kete raya. hihi. selamat hari raya niena :D

Gelugoq said...

setuju.. setuju
jgn menymbong diri, kelak padah menanti

zulkbo said...

salam..
adehh..calar keta ku..
saya lah empunya keta
cantik tu..la la la

Lelaki Ini said...

setuju dgn pesanan!

cik heroin said...

Tau xpe. Bila lalu atas batas sg ke, ssah sgt nak bg lluan ke apa. Sabo2

Kalamhati said...

btol tu..toksir angkat tange..senyum sikit pom cukup doh..huhu

aimie amalina said...

akak!
hehee...baru berkesempatan mai sini
huu..kg tenet x elok..so cuti seminggu
hahahahaa...
tulah..kalo tuhan nk tunjuk sat je kan...
huhu
camat ari aye kakak!

Bro ahmad said...

hati2 jln raya...yeppp

::Cik Pija:: said...

cikpija ada lesen sejak taun lps, tapi xpnh bwk keta lps dpt lesen. hikhikss.

amna said...

senyum sokmo..
biarkan orang nak buat reaksi apa pun, tapi kita still senyum.. mana tau dengan senyuman tu buat dia terfikir next time..

muhamad hanif said...

sombong sgt pun tak elok tau !


LALALALALALALALA.

delarocha said...

banyak2 la bersabar yeee

maszull said...

salam dr mama...tu lah akibatnya kalau sombong padah dapatnya...

bayaran nyer cashkn..:)

selamat hari raya niena...:)

alif haris said...

hehe .. setinggi mana kita berada,usah pndang jijik mereka di bawah :)

Anonymous said...

Wonderful publish. I'm dealing with a few these issues.