Monday, September 12, 2011

Hati-hati dengan tetamu yang tidak dikenali..

Boleh dikatakan tiap hari ada open house.. harini saya terima satu jemputan dari kawan sekerja. Tapi tak dapat hadir kot sebab tempat tu jauh, malam plak tu.. lagipun tak berapa nak mahir sangat jalan Melaka ni.. Masjid Tanah pun kekadang sesat.

Okeh.. ni ada satu peringatan bagi anda-anda yang buat open house ni ye, sila jaga keselamatan anda, nak dijadikan cerita.. semalam saya hadir ke majlis Open House kat rumah sedara di USJ.. dia ni orang ternama gak la, dah tentu dia open besar-besar punya.

Rumah dia semalam nyaris nak kena rompak, nasib baik ada saya yang menyelamatkan keadaan, kalau tak.. abis dengan rumah sekali kena gadai.. cehhhh.. perasan !

Yang sebenarnya, Allah masih menjadikan rezeki itu miliknya apabila salah seorang tetamu yang hadir kenal sangat dengan perompak yang bakal merompak rumah sedara saya tu.. setelah menyedari dirinya telah terkantoi, maka cepat-cepat la perompak tu larikan diri, ye la.. takkan beliau nak serah diri plak, nampak sangat ketidaknormalan dia tu.

Jadi.. sila berhati-hati ye, sila pastikan barangan berharga anda tu disimpan ditempat yang selamat. Kalau rasa tak mampu, tak yah buat.. jangan sebab kita nak ambik hati orang, kita buat open house tu.. takh ikhlas jadinya nanti, ikut sekadar kemampuan kita..

12 comments:

JIJI YU said...

maut jgk perompak tu kalo dapt kan

mas saari said...

amik kesempatan betul perompak tu!
hati2lah, kalau tetamu yg kita tak kenali janganlah bagi masuk kan?

BERT said...

bile lalai perompak amik la kesempatan.. apela jahat sangat mereka itu!

Bui Junaidi said...

semakin tidak bermoral rakyat Malaysia sekarang kan..dh orang bagi makan free pun nk buat onar lagi...huhu

Diana @ bilakukatacinta said...

ye ke?....bahaya ek? tu pasal wat oepn house utk kenalan rapat.pastu jumlah yg sedikit... baru dpt cam sape yg dtg

Sunah Sakura said...

bahaya jugak eh nak beropen house ni...

aimie amalina said...

betoll tu kak!
adoii..sekrg ni mcm2 cr aih nak merompak..x ckup terg2...sembunyi2...
iish...
eh..ke erbalik ayat mimi tu..hehehe

Syazwan Che Deraman said...

dasar perompak celaka.
tak kira masa.
ada je niat nak rompak.

maszull said...

salam mas...oleh itu sentiasalah berhati2 dgn jemputan yg dtg mana tahu ada yg berniat jahatkn ...:)

p/s jahat hati pun ada jugakn...:)

Kancil 8349 said...

bahaya juga nie...ari tu kes rompakan kat kedai mamak..time puasa plak tu...nie orang nak beraya pun nak merompak...memang hati binatang orang itu

delarocha said...

mcm2..masa tgh ramai ramai org kt open house tu pun ada niat nak merompak.

Tukang Karut said...

aduyai... macam2 la dunia sekarang ni... orang suruh pergi rumah terbuka... bukannya membuka rumah orang...