Friday, September 9, 2011

Keluarga besar sangat seronok.. tapi..

Hmm.. hari ni nak cerita pasal keluarga besar.. macam mana ye keluarga besar tu? semua tahu kan maksud keluarga besar ni? banyak faktor yang menyebabkan keluarga itu besar.. adeh, penulis pun naik pening nak terangkan camne.

Ok.. tanpa melengahkan masa meh nak cerita sikit, keluarga besar ni memang best, apa lagi kalau balik raya.. bila malam, seluruh ruang rumah dijadikan tempat tidur termasuk la dapur.. kecuali TANDAS.. ! tapi ada jugak yang tak best.. apa yang tak best nya? ok.. sila baca dengan lebih lanjut.

Andaikata perkahwinan itu dirahsiakan, ini yang jadi parah.. yang sedap nya dapat kat satu bahagian je, biasanya lelaki la yang leh berpoligami ni kan. Mungkin kita mampu sorok perkahwinan tu tapi ianya akan mendatangkan masalah kelak... contoh bila anak-anak dah besar, macam-macam leh jadi akhirnya anak-anak sendiri yang menanggung segala kesusahan dan mengalami kesengsaraan.

OK.. tu je nak cakap.. kepada pembaca (yang dah kawin) yang pasang niat nak kawin lagi tu, boleh.. tapi seboleh-bolehnya biarlah diketahui oleh semua orang, tak best la main sorok-sorok ni.. bahaya untuk kesihatan.. BERCAKAP BERDASARKAN PENGALAMAN NGERI ~

18 comments:

aimie amalina said...

ngeriii?
aiyaaaaaakkk
huuuu
sy paham kak
sy pon ade pengalamn nih
huuuu
sedih2 =(

kotak bulat said...

emm.. mmg ad best dan xbest nye.. lau mampu kawin lgi, bru la kawin

- abdul hadi abdul muti - said...

kawan aku, bapak dia kahwin senyap-senyap. dah setahun baru kantoi. selama ni, bapak dia cakap pergi out station, rupanya pergi rumah isteri ke dua

reenapple said...

kita faham.. pernah alami... hehe

syrupmasin said...

err..saye pon nak kawen lagi satu nnt..err pasal niat awal2 :P

Bro ahmad said...

keluarga besar kalau bahagia takpe jugak..jgn porak peranda dah arr

Tukang Karut said...

hohoho... niat dibatalkan...

MEKAR said...

Asalkan perkahwinan itu cukup rukun dan syarat nikahnya dah memadai kan?

Anak Wak Mail said...

benda baik camni memang tak perlu nak berahsia..betul tak..

err..baik ke??

maszull said...

salam niena...jgnlah kalau boleh elakkn dr berpoligami susah jadinya nanti haru biru rumahtangga...:)

Bidadari Syurga said...

hurmm... besar bila hati sendiri rasa hebat...

H.J said...

tandas memang problem la..haha

muhamad hanif said...

wooo,

aku mcm biasa, kompem takda pengalaman.



AHAHAHHAHAHAH

JIJI YU said...

sorok2 wat pe

tamlegend said...

kadang bukan suka2 sorok...just takut kat bini tua...garang sgt...hahaha

sergeant keroro said...

memang susah, huhu

anismelon said...

mase kawin tak fikir..dah kawin tau tkt...weee..betul betul..susah kan anak anak je nanti

Ariesyah said...

salam..ingatkan entri ni nak cter pasal family kak niena yang ramai..maklumlah raya ni ramai balik kampung... tetapi rupanya pasal poligami..